logo-print

Σε αργία τέθηκε δικαστής που φορούσε καπέλο της καμπάνιας του Ντόναλτ Τραμπ στο δικαστήριο

Πρωτοφανής αριθμός επίσημων καταγγελιών υποβλήθηκαν κατά του 69χρονου δικαστή στο Οντάριο του Καναδά

13/09/2017

16/11/2017

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
Ποινικός Κώδικας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία, 2η έκδ., 2024

Σε αργία άνευ αποδοχών για τριάντα μέρες τέθηκε ένας Καναδός δικαστής, ο οποίος φορούσε το χαρακτηριστικό κόκκινο καπέλο της καμπάνιας του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εντός του δικαστηρίου.

Την ποινή ανακοίνωσε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Οντάριο, έπειτα από έναν πρωτοφανή αριθμό επίσημων καταγγελιών που υποβλήθηκαν κατά του 69χρονου δικαστή Μπερντ Ζάμπελ.

Όλα ξεκίνησαν μία μέρα μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, όταν, έπειτα από την επικράτηση του Ντόναλτ Τραμπ, ο Ζάμπελ εισήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου φορώντας μαύρη τήβεννο και ένα κόκκινο καπέλο με το περίφημο "Make America Great Again".

Ο 69χρονος είπε στους παρευρισκόμενους στο δικαστήριο ότι φόρεσε το καπέλο προκειμένου να σηματοδοτήσει μια "άνευ προηγουμένου" νύχτα στις Ηνωμένες Πολιτείες, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος υποστηρικτής ήταν ο μοναδικός υποστηρικτής του Τραμπ μεταξύ των συναδέλφων του.

Αργότερα, και εν δημόσιας κατακραυγής, ο Ζάμπελ ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε σκοπό να υποστηρίξει δημόσια τις πολιτικές απόψεις του Τραμπ και πως ήταν απλά μία «κακή απόπειρα χιούμορ».

Την Τρίτη, ωστόσο, το δικαστικό συμβούλιο του Οντάριο αποφάσισε να θέσει σε αργία 30 ημερών τον Ζάμπελ, σημειώνοντας ότι η συμπεριφορά του απείχε από τα πρότυπα αμεροληψίας και αντικειμενικότητας που απαιτούνται από τους δικαστές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβούλιο έλαβε σειρά επιστολών υπέρ του Ζάμπελ, ενώ και το ίδιο στην απόφασή του σημείωσε ότι πρόκειται για μία ανεξήγητη συμπεριφορά ενός ανοιχτόμυαλου ανθρώπου που δεν έχει επιδείξει άλλες ακραίες συμπεριφορές.

Με πληροφορίες από theguardian.com

Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση
Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

send