logo-print

Πανδικαστική συγκέντρωση για τις περικοπές στις συντάξεις στις 14 Οκτωβρίου

Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου (ισότιμος και ισόκυρος με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής) θα λαμβάνει μηνιαία σύνταξη 1.451 ευρώ

05/10/2017

16/11/2017

Ποινικός Κώδικας Ι
Ανώνυμες Εταιρίες

Οι Δικαστικές Ενώσεις καλούν όλους τους δικαστικούς λειτουργούς, εν ενεργεία ή επί τιμή, σε Πανδικαστική Συγκέντρωση το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών για την ανάδειξη του μείζονος θέματος των δραματικών περικοπών των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών.

Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι των ενώσεων:

 Χριστόφορος Σεβαστίδης,  Πρόεδρος Πρωτοδικών

Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Σύμβουλος Επικρατείας

Αγγελική Λαϊνιώτη, Πρόεδρος Εφετών Δ.Δ.

Ασημίνα Σαντοριναίου, Σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου       

Δημήτριος Ασπρογέρακας, Εισαγγελέας Εφετών

Χρήστος Μητκίδης, Νομικός Σύμβουλος του Κράτους

Σταμάτιος Γιακουμέλος, Αρεοπαγίτης ε.τ.

Στα 1451 ευρώ η σύνταξη του Προέδρου του Αρείου Πάγου 

Πριν λίγες μέρες, η Ένωση Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών Ελλάδος & Λειτουργών του ΝΣΚ είχε εκφράσει την έντονη αγανάκτηση, αντίθεση και διαμαρτυρία για τη σημαντική νέα περικοπή των συντάξεων, με τη μορφή αναστολής καταβολής μεγάλου μέρους αυτών, που επέφερε το άρθρο 13 του Ν. 4387/2016, το οποίο μετά τις προηγούμενες μειώσεις, εξανεμίζει το εναπομείναν ποσό αυτών, αφού τις μειώνει εκ νέου κατά ποσοστό 40%, περίπου, με αποτέλεσμα η συνολική μείωση (σωρευτικά από της εφαρμογής των μνημονίων), των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών και των λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, να ανέρχεται σε ποσοστό 74% περίπου.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ότι με την εφαρμογή της παραπάνω ρύθμισης του άρθρου 13 του Ν.4387/2016, η σύνταξη του Προέδρου του Αρείου Πάγου και των αντιστοίχων του, μειώνεται εκ νέου, κατά το καθαρό ποσό των 924 Ευρώ τον μήνα (μετά την αφαίρεση των κρατήσεων) και μάλιστα αναδρομικά από 01-06-2016.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, από της καταβολής (28-09-2017) της σύνταξης του μήνα Οκτωβρίου 2017, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου (Δικαστική Εξουσία), ισότιμος και ισόκυρος, κατά το ισχύον Σύνταγμά μας, με τον Πρωθυπουργό (Εκτελεστική Εξουσία) και τον Πρόεδρο της Βουλής (Νομοθετική Εξουσία) θα λαμβάνει μηνιαία σύνταξη 1.451 ευρώ. Ανάλογες θα είναι οι περικοπές και των υπολοίπων (κατωτέρων ) βαθμών.

Αγωγή περί κλήρου
Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ