logo-print

Άρθρο 2 - ΠΟΛ. 1159/3.10.2017

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

11/10/2017

Κωδικοποιημένο
Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Για τη θέση του νομικού προσώπου ή της νομικής οντότητας σε εκκαθάριση στο Φορολογικό Μητρώο, ο εκκαθαριστής υποβάλλει στον αρμόδιο υπάλληλο του Τμήματος ή Γραφείου Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της Δ.Ο.Υ., στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρισκόταν η έδρα της επιχείρησης κατά τη διακοπή των εργασιών της, το έντυπο Μ3 «Δήλωση Έναρξης / Μεταβολής Εργασιών μη Φυσικού Προσώπου», ως μεταβολή, συνυποβάλλοντας το έντυπο Μ7 «Δήλωση Σχέσεων Φορολογούμενου» προκειμένου να δηλώσει τη σχέση του.

Τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες που είναι υπόχρεα σε εγγραφή στο Γ.Ε.ΜΗ., σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3419/2005, όπως ισχύει, συνυποβάλλουν ανακοίνωση καταχώρησης δικαστικής απόφασης ως επιχειρήσεις σε εκκαθάριση με την οποία ορίζονται και οι εκκαθαριστές.

Τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες που εξαιρούνται της εγγραφής τους στο Γ.Ε.ΜΗ. και το έγγραφο σύστασης τους καταχωρείται σε άλλο Μητρώο ή Βιβλίο εκτός Γ.Ε.ΜΗ., όπως κοινοπραξίες που δεν ασκούν εμπορική δραστηριότητα, αστικές εταιρείες που δεν επιδιώκουν οικονομικό σκοπό, κοινωνίες αστικού δικαίου κ.ά., συνυποβάλλουν το έγγραφο λύσης τους, νομίμως δημοσιευμένο, όπου απαιτείται, από το οποίο προκύπτουν τα στοιχεία των εκκαθαριστών.

Στην περίπτωση που από το έγγραφο λύσης δεν προκύπτουν τα στοιχεία των εκκαθαριστών συνυποβάλλεται επιπλέον το έγγραφο εκείνο, από το οποίο προκύπτουν τα εν λόγω στοιχεία, όπως καταστατικό, νομίμως δημοσιευμένο, όπου απαιτείται ή δικαστική απόφαση.

Τα ως άνω δικαιολογητικά, προσκομίζονται και επιδεικνύονται σε πρωτότυπη μορφή ενώ υποβάλλονται σε ευκρινή φωτοαντίγραφα.

Όταν οι δηλώσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται από τρίτο πρόσωπο, προσκομίζεται εξουσιοδότηση με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής του υπόχρεου από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή Κ.Ε.Π. και επιδεικνύεται το στοιχείο ταυτότητας του εξουσιοδοτημένου προσώπου.

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23