logo-print

Άρθρο 20 - Νόμος 4494/2017 - Εκπαίδευση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

02/11/2017

Υπό κωδικοποίηση
H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

1. Οι αξιωματικοί του Σώματος ΟΕ, πέραν της εκπαίδευσής τους σε σχολεία που καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, η οποία εκδίδεται κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 30 του ν. 3883/2010, εκπαιδεύονται ή μετεκπαιδεύονται:

α) σε ειδικά σχολεία των ΕΔ που είναι συναφή με το αντικείμενο της οικονομικής επιθεώρησης - εσωτερικού ελέγχου. Τα σχολεία, ο τόπος, το είδος, η διάρκεια της εκπαίδευσης, ο βαθμός των εκπαιδευομένων, οι εκπαιδευτές, οι αξιωματικοί τους οποίους αφορά, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ύστερα από εισήγηση του Αρχηγού του Γ.Ε.ΕΘ.Α. ή

β) σε φορείς που παρέχουν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία πιστοποιημένη επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος ορκωτού ελεγκτή λογιστή. Οι ανωτέρω φορείς, ο τόπος, το είδος, η διάρκεια της εκπαίδευσης, οι δικαιούμενοι και κάθε άλλο σχετικό θέμα καθορίζονται με κοινή απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και του συναρμόδιου κατά περίπτωση Υπουργού, ύστερα από εισήγηση του Αρχηγού του Γ.Ε.ΕΘ.Α..

2. Οι αξιωματικοί του Σώματος ΟΕ μπορούν επίσης να φοιτούν σε Σχολές και Τμήματα των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής και αλλοδαπής με κατεύθυνση σπουδών σχετική με τα αντικείμενα οικονομικής επιθεώρησης - εσωτερικού ελέγχου για τη λήψη προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού τίτλου. Τα ανωτέρω Τμήματα των ΑΕΙ και οι Σχολές, ο τόπος, το είδος, η διάρκεια της εκπαίδευσης, οι δικαιούμενοι και κάθε άλλο σχετικό θέμα καθορίζονται με κοινή απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και του συναρμόδιου κατά περίπτωση Υπουργού, ύστερα από εισήγηση του Αρχηγού του Γ.Ε.ΕΘ.Α..

3. Το Γ.Ε.ΕΘ.Α. μεριμνά για την εγγραφή στον προϋπολογισμό του, των απαιτούμενων, για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου, πιστώσεων.

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

send