logo-print

Άρθρο 24 - Νόμος 4494/2017 - Ρύθμιση θεμάτων στρατολογικής φύσης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

02/11/2017

Υπό κωδικοποίηση
Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως Ι - Γενικό Μέρος Γ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Οικογενειακό Δίκαιο - Τρίτη έκδοση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Το άρθρο 27 του ν. 3421/2005 (Α΄ 302) αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 27

1. Αναβάλλεται η κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις όσων αποκτούν την Ελληνική Ιθαγένεια, σύμφωνα με το ν. 3284/2004 (Α΄217) ή βάσει άλλης διάταξης, η οποία προβλέπει τη βούληση του ενδιαφερομένου για την απόκτησή της.

2. Η αναβολή αυτή διαρκεί ένα (1) έτος από την ημερομηνία εγγραφής των ενδιαφερομένων σε μητρώα αρρένων και διακόπτεται με αίτησή τους.

3. Η ανωτέρω αναβολή χορηγείται από την αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία, με βάση την απόφαση εγγραφής τους στα μητρώα αρρένων, από την οποία προκύπτει η νομική βάση απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας.»

2. Οι ομογενείς, οι οποίοι διέκοψαν τη μόνιμη κατοικία τους στο Αζερμπαϊτζάν, στην Αρμενία, στη Γεωργία, στο Καζακστάν, στην Κιργιζία, στη Λευκορωσία, στη Μολδαβία, στην Ουκρανία, στο Ουζμπεκιστάν, στη Ρωσική Ομοσπονδία, στο Τατζικιστάν, στο Τουρκμενιστάν, στην Αλβανία και στην Τουρκία και ήρθαν στην Ελλάδα, απευθείας ή μέσω άλλης χώρας, και έκτοτε κατοικούν σε αυτήν, δικαιούνται:

α) μεταφορά στους υπόχρεους μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης εξάμηνης διάρκειας και απόλυση μετά τη συμπλήρωση τρίμηνης πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας, εφόσον καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις εντός πενταετίας από την εγγραφή τους σε μητρώα αρρένων και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018,

β) απαλλαγή από την υποχρέωση στράτευσης, εφόσον έχουν συμπληρώσει το τριακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος έναρξης ισχύος του παρόντος.

3. Όσοι υπαχθούν στις περιπτώσεις α΄ και β΄ της παραγράφου 2 εξαιρούνται από την πρόσκληση ή τις προσκλήσεις, για τις οποίες έχουν κηρυχθεί ανυπότακτοι πριν από την αρχική υπαγωγή τους σε οποιαδήποτε διάταξη της ανωτέρω παραγράφου. Το αξιόποινο της ανυποταξίας τους εξαλείφεται με παραγραφή και αίρονται οι σχετικές συνέπειες. Οι δικογραφίες για τις ανυποταξίες τίθενται στο αρχείο με πράξη του εισαγγελέα του αρμόδιου στρατιωτικού δικαστηρίου.

4. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κατόπιν γνώμης του ΣΑΓΕ, μπορεί να απονέμεται τιμητικά βαθμός εφέδρου αξιωματικού μέχρι Ταγματάρχη και αντιστοίχων των άλλων Κλάδων των ΕΔ σε Έλληνες εφέδρους οπλίτες. Από την απονομή του βαθμού του προηγούμενου εδαφίου δεν γεννώνται συντάξιμα ή άλλα οικονομικά δικαιώματα.

Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send