logo-print

Άρθρο 35 - Νόμος 4504/2017 - Προσφυγές - Κύρωση Πινάκων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

29/11/2017

Υπό κωδικοποίηση
Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

1. Η απόφαση του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους εντός δέκα (10) ημερών από το τέλος των εργασιών του. Αυτοί έχουν δικαίωμα άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής ενώπιον του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατά της απόφασης, εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από την κοινοποίησή της, ο οποίος υποχρεούται να αποφανθεί εντός είκοσι (20) ημερών. Η αρμοδιότητα του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την εξέταση της προσφυγής αυτής μπορεί να μεταβιβαστεί, γενικά ή κατά κατηγορία στελεχών, με απόφασή του που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

2. Μετά την άπρακτη πάροδο της προθεσμίας υποβολής της παραπάνω προσφυγής ή την απάντηση επί της προσφυγής που έχει υποβληθεί, οι πίνακες μετατασσομένων συντάσσονται εις διπλούν και κυρώνονται από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η μετάταξη στο Σώμα των Αξιωματικών ή Υπαξιωματικών και ο καθορισμός ειδικότητας, οι προαγωγές, καθώς και η ένταξη των μετατασσομένων στη νέα επετηρίδα ενεργείται, με προεδρικό διάταγμα, το οποίο εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

3. Οι Αξιωματικοί απόφοιτοι της Σχολής Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που μετατάσσονται σε κενές οργανικές θέσεις Αξιωματικών ειδικότητας, εντάσσονται στην αντίστοιχη επετηρίδα με το βαθμό που κατέχουν, αλλά μετά τους υπηρετούντες ομοιοβάθμους τους. Οι μετατασσόμενοι εξομοιώνονται πλήρως με τους Αξιωματικούς Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στην επετηρίδα των οποίων εντάσσονται ως προς τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους, πλην αυτών της μετάταξης. Σε αυτούς εφαρμόζονται οι ίδιες διατάξεις σχετικά με την ιεραρχική εξέλιξη, την αρχαιότητα, τις προαγωγές και τις αποστρατείες. Ο χρόνος παραμονής στο βαθμό πριν τη μετάταξη για τους μετατασσόμενους με τον κατεχόμενο βαθμό προσμετράται για την προαγωγή τους στον επόμενο βαθμό. 

Οι Αξιωματικοί απόφοιτοι της Σχολής Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που φέρουν βαθμό Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μετατάσσονται σε κενές οργανικές θέσεις Αξιωματικών ειδικότητας και φέρουν το βαθμό Σημαιοφόρου από μετάταξη. Ο χρόνος παραμονής στο βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για τους μετατασσόμενους είναι εκείνος του ελάχιστου χρόνου παραμονής ο οποίος προβλέπεται για το βαθμό αυτό, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Οι μετατασσόμενοι σε θέσεις ειδικότητας Υγειονομικού ή Υγειονομικού ειδικής κατηγορίας, όπου απαιτείται η λήψη ιατρικής ειδικότητας ή κλινική εμπειρία, αν δεν έχουν αποκτήσει τα προσόντα αυτά, εντός του ελάχιστου χρόνου παραμονής στο βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παραμένουν στο βαθμό αυτό μέχρι την απόκτηση των προσόντων αυτών. 

Οι Αξιωματικοί απόφοιτοι της Σχολής Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που μετατάσσονται σε κενές οργανικές θέσεις Αξιωματικών ειδικότητας ή κατηγορίας Σ.Ν.Δ., εντάσσονται στην αντίστοιχη επετηρίδα με το βαθμό που κατέχουν, αλλά μετά τους υπηρετούντες ομοιοβάθμους τους. Οι μετατασσόμενοι εξομοιώνονται πλήρως με τους Αξιωματικούς Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στην επετηρίδα των οποίων εντάσσονται, ως προς τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους, πλην αυτών της μετάταξης. Σε αυτούς εφαρμόζονται οι ίδιες διατάξεις σχετικά με την ιεραρχική εξέλιξη, την αρχαιότητα, τις προαγωγές και τις αποστρατείες. Ο χρόνος παραμονής στο βαθμό, πριν τη μετάταξη για τους μετατασσόμενους με τον κατεχόμενο βαθμό, προσμετράται για την προαγωγή τους στον επόμενο βαθμό. 

Οι Αξιωματικοί απόφοιτοι της Σχολής Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που φέρουν βαθμό Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μετατάσσονται σε κενές οργανικές θέσεις Αξιωματικών ειδικότητας, φέρουν το βαθμό Σημαιοφόρου από μετάταξη. Ο χρόνος παραμονής στο βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τους μετατασσόμενους είναι εκείνος του ελάχιστου χρόνου παραμονής ο οποίος προβλέπεται για το βαθμό αυτό, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Οι μετατασσόμενοι σε θέσεις ειδικότητας Υγειονομικού ή Υγειονομικού ειδικής κατηγορίας, όπου απαιτείται η λήψη ιατρικής ειδικότητας ή κλινική εμπειρία, αν δεν έχουν αποκτήσει τα προσόντα αυτά, εντός του ελάχιστου χρόνου παραμονής στο βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παραμένουν στο βαθμό αυτό μέχρι την απόκτηση των προσόντων αυτών. Το ίδιο ισχύει και για τους μετατασσόμενους σε θέσεις Αξιωματικών ειδικότητας Υγειονομικού ή Υγειονομικού ειδικής κατηγορίας.

4. Οι Ανθυπασπιστές Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και οι Υπαξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που είναι απόφοιτοι της Σχολής Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μετατάσσονται σε κενές οργανικές θέσεις Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας ή κατηγορίας Σ.Ν.Δ., αποκτούν το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. από μετάταξη, ο οποίος τους απονέμεται, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί κτήσεως βαθμού των Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και εντάσσονται στην αντίστοιχη επετηρίδα των Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετά τους υπηρετούντες ομοιοβάθμους τους. Οι μετατασσόμενοι εξομοιώνονται πλήρως με τους Αξιωματικούς Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην επετηρίδα των οποίων εντάσσονται, ως προς τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους, πλην αυτών της μετάταξης και κατατάσσονται μισθολογικά στην κατηγορία Α΄ του άρθρου 124 του ν. 4472/2017 (Α΄ 74). Σε αυτούς εφαρμόζονται οι ίδιες διατάξεις σχετικά με την ιεραρχική εξέλιξη, την αρχαιότητα, τις προαγωγές και τις αποστρατείες. Ο χρόνος παραμονής στο βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για τους μετατασσόμενους είναι εκείνος του ελάχιστου χρόνου παραμονής ο οποίος προβλέπεται για το βαθμό αυτό, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Οι μετατασσόμενοι σε θέσεις ειδικότητας Υγειονομικού ή Υγειονομικού ειδικής κατηγορίας, όπου απαιτείται η λήψη ιατρικής ειδικότητας ή κλινική εμπειρία, αν δεν έχουν αποκτήσει τα προσόντα αυτά, εντός του ελαχίστου χρόνου παραμονής στο βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παραμένουν στο βαθμό αυτό μέχρι την απόκτηση των προσόντων αυτών. Οι μετατασσόμενοι Ανθυπασπιστές Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Υπαξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που είναι απόφοιτοι της Σχολής Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μετατάσσονται σε κενές οργανικές θέσεις Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με ειδικότητα, εντάσσονται στην αντίστοιχη επετηρίδα με το βαθμό που κατέχουν.

Οι μετατασσόμενοι εξομοιώνονται πλήρως με τους Αξιωματικούς Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην επετηρίδα των οποίων εντάσσονται, ως προς τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους, πλην αυτών της μετάταξης. Σε αυτούς εφαρμόζονται οι ίδιες διατάξεις σχετικά με την ιεραρχική εξέλιξη, την αρχαιότητα, τις προαγωγές και τις αποστρατείες. Ο χρόνος παραμονής στο βαθμό, πριν τη μετάταξη για τους μετατασσόμενους με τον κατεχόμενο βαθμό, προσμετράται για την προαγωγή τους στον επόμενο βαθμό.

5. Οι Ανθυπασπιστές Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι Υπαξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που προέρχονται από τη Σχολή Λιμενοφυλάκων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και οι Λιμενοφύλακες, που μετατάσσονται σε κενές οργανικές θέσεις Αξιωματικών ειδικότητας ή Αξιωματικών κατηγορίας Σ.Ν.Δ. ή κατηγορίας Σ.Δ.Υ.Λ.Σ., εντάσσονται στην αντίστοιχη επετηρίδα με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Οι μετατασσόμενοι εντάσσονται στην επετηρίδα μετά τους υπηρετούντες ομοιοβάθμους τους, εξομοιώνονται πλήρως με τους τελευταίους ως προς τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους, πλην αυτών της μετάταξης. Σε αυτούς εφαρμόζονται οι ίδιες διατάξεις σχετικά με την ιεραρχική εξέλιξη, την αρχαιότητα, τις προαγωγές και τις αποστρατείες. Ο χρόνος παραμονής στον βαθμό πριν τη μετάταξη, για τους μετατασσόμενους με τον κατεχόμενο βαθμό, προσμετράται για την προαγωγή τους στον επόμενο βαθμό. Οι μετατασσόμενοι σε θέσεις ειδικότητας Υγειονομικού ή Υγειονομικού ειδικής κατηγορίας, όπου απαιτείται η λήψη ιατρικής ειδικότητας ή κλινική εμπειρία, αν δεν έχουν αποκτήσει τα προσόντα αυτά, εντός του ελάχιστου χρόνου παραμονής στο βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παραμένουν στο βαθμό αυτό μέχρι την απόκτηση των προσόντων αυτών. 

Οι Ανθυπασπιστές Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι Υπαξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που προέρχονται από τη Σχολή Λιμενοφυλάκων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και οι Λιμενοφύλακες, που μετατάσσονται σε κενές οργανικές θέσεις Υπαξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας ή Σ.Δ.Υ.Λ.Σ., εντάσσονται στην αντίστοιχη επετηρίδα με τον κατεχόμενο βαθμό, εκτός αν πρόκειται για Λιμενοφύλακες στους οποίους απονέμεται ο βαθμός Κελευστή Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Οι μετατασσόμενοι εντάσσονται στην επετηρίδα μετά τους υπηρετούντες ομοιοβάθμους τους, εξομοιώνονται πλήρως με τους τελευταίους ως προς τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους, πλην αυτών της μετάταξης. Σε αυτούς εφαρμόζονται οι ίδιες διατάξεις σχετικά με την ιεραρχική εξέλιξη, την αρχαιότητα, τις προαγωγές και τις αποστρατείες. Ο χρόνος παραμονής στο βαθμό πριν τη μετάταξη για τους μετατασσόμενους με τον κατεχόμενο βαθμό προσμετράται για την προαγωγή τους στον επόμενο βαθμό.

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send