logo-print

Άρθρο 39 - Νόμος 4504/2017 - Πειθαρχικά Συμβούλια

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

29/11/2017

Υπό κωδικοποίηση
Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

1. Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την πειθαρχική δίωξη στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., συγκροτούνται κατά το μήνα Μάιο εκάστου έτους Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια (Π.Π.Σ.) και Δευτεροβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια (Δ.Π.Σ.) με θητεία ενός (1) έτους, αποτελούμενα από τρεις (3) εν ενεργεία ανώτερους ή ανώτατους, κατά περίπτωση, Αξιωματικούς, οι οποίοι αναδεικνύονται, κατόπιν κλήρωσης, μεταξύ των εν ενεργεία ανώτερων ή ανώτατων, κατά περίπτωση, Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Ο καθ’ ύλην και κατά τόπο αριθμός των Πειθαρχικών Συμβουλίων καθορίζεται, με την απόφαση του προηγούμενου εδαφίου, ανάλογα με τις ανάγκες.

2. Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου ορίζεται ο αρχαιότερος Αξιωματικός εκ των μελών του. Σε περίπτωση απουσίας ή νομίμου κωλύματός του, χρέη Προέδρου εκτελεί ο αναπληρωτής του ή ο αρχαιότερος Αξιωματικός από τα υπόλοιπα τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη. Αντικατάσταση του Προέδρου ή των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου γίνεται, με τη διαδικασία της παραγράφου 1, μόνο αιτιολογημένα και αν το επιβάλει αυτό λόγος αναγόμενος στην άσκηση των καθηκόντων του, όπως αποστρατεία, παραίτηση, μετάθεση.

3. Εισηγητής ορίζεται το νεότερο μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου.

4. Με απόφαση του Διευθυντή του Κλάδου Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ορίζεται ο γραμματέας του πειθαρχικού συμβουλίου.

5. Για την αναπλήρωση των τακτικών μελών, σε περίπτωση απουσίας ή νομίμου κωλύματος, ορίζονται με την απόφαση της παραγράφου 1 ισάριθμα ή περισσότερα αναπληρωματικά μέλη.

6. Αν με την ίδια διαταγή παραπέμπονται στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαφορετικού βαθμού, που υπάγονται στις αρμοδιότητες περισσότερων Πειθαρχικών Συμβουλίων, αρμόδιο είναι το συμβούλιο στο οποίο υπάγεται ο ανώτερος των εγκαλουμένων.

7. Όταν ο εγκαλούμενος είναι ανώτατος Αξιωματικός, η υπόθεση παραπέμπεται στο Ανώτατο Συμβούλιο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., της περίπτωσης α΄ της παρ. 2 του άρθρου 1 του π.δ. 38/2012 (Α΄75), το οποίο λειτουργεί και ενεργεί ως πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς και στο Ανώτατο Συμβούλιο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με ευρύτερη σύνθεση της περίπτωσης β΄ της παρ. 2 του άρθρου 1 του π.δ. 38/2012, το οποίο λειτουργεί ως δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Η παραπομπή στο Ανώτατο Συμβούλιο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της περίπτωσης α΄ της παρ. 2 του άρθρου 1 του π.δ. 38/2012, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο προηγούμενο εδάφιο, γίνεται με διαταγή του ασκούντος την πειθαρχική δίωξη.

8. Η διαδικασία του παρόντος κεφαλαίου περί Πειθαρχικών Συμβουλίων εφαρμόζεται για το σύνολο των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23
ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ