logo-print

Άρθρο 118 - Νόμος 4504/2017 - Συμβούλιο Εμπορικού Ναυτικού (Σ.Ε.Ν.)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

29/11/2017

Υπό κωδικοποίηση
Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

1. Συνιστάται στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Υ.ΝΑ.Ν.Π.) Συμβούλιο Εμπορικού Ναυτικού (Σ.Ε.Ν.).

2. Ο σκοπός και οι αρμοδιότητες του Συμβουλίου Εμπορικού Ναυτικού περιλαμβάνουν:

α. τη διαμόρφωση και υποβολή στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής των απόψεών του επί των μέτρων που ενδείκνυνται κάθε φορά για την προστασία και την ανάπτυξη της ποντοπόρου ναυτιλίας,

β. τη διατύπωση των προτάσεών του για τις ενδεικνυόμενες τροποποιήσεις και συμπληρώσεις της νομοθεσίας που αφορά στην ποντοπόρο ναυτιλία, εξαιρουμένης της διατύπωσης απόψεων επί νομοθετικών ή κανονιστικών πράξεων που συνιστούν ενσωμάτωση ή κύρωση υφιστάμενης ενωσιακής και διεθνούς νομοθεσίας,

γ. τη διατύπωση των απόψεών, για κάθε θέμα σχετικό με την εμπορική ναυτιλία που τίθεται υπόψη του Συμβουλίου από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

3. Οι απόψεις του Συμβουλίου είτε επί θεμάτων που τίθενται από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είτε επί θεμάτων που μελετώνται οίκοθεν από το Συμβούλιο, έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν είναι υποχρεωτικές για τον Υπουργό.

4. Το Συμβούλιο Εμπορικού Ναυτικού αποτελείται από:

α. τον Γενικό Γραμματέα Υ.ΝΑ.Ν.Π., ως Πρόεδρο,

β. τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αναπληρωτή τον αρμόδιο Υπαρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

γ. δύο (2) εκπροσώπους του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (Ν.Ε.Ε.), με τους αναπληρωτές τους, οι οποίοι υποδεικνύονται από το Ν.Ε.Ε.,

δ. δύο (2) εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.), με τους αναπληρωτές τους, οι οποίοι υποδεικνύονται από την Π.Ν.Ο.,

ε. ένα (1) πρόσωπο εγνωσμένου κύρους ειδικευμένο στα ναυτιλιακά που επιλέγεται από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τον αντίστοιχο αναπληρωτή του,

στ. ένα (1) πρόσωπο εγνωσμένου κύρους ειδικευμένο στη ναυπηγική-μηχανολογία που επιλέγεται από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τον αντίστοιχο αναπληρωτή του.

5. Εισηγητής ορίζεται, χωρίς ψήφο, ο Προϊστάμενος της αρμόδιας Διεύθυνσης ή ο νόμιμος αναπληρωτής του, που εισάγει το θέμα προς συζήτηση.

6. Γραμματέας ορίζεται κατώτερος Αξιωματικός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της Διεύθυνσης Ποντοπόρου Ναυτιλίας (Δ.Π.Ν.) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τον αντίστοιχο αναπληρωτή του.

7. Τα μέλη του Σ.Ε.Ν. διορίζονται, με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με διετή θητεία και δεν αμείβονται.

8. Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθορίζεται η συγκρότηση του Συμβουλίου, η οργάνωση και η λειτουργία του.

9. Τα άρθρα 1 έως 7 του ν. 3141/1955 καταργούνται.

10. Όπου στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας προβλέπεται η απαίτηση διατύπωσης γνώμης του Συμβουλίου Εμπορικού Ναυτικού (Σ.Ε.Ν.), η σχετική απαίτηση παύει να ισχύει.

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

send