logo-print

Άρθρο 141 - Νόμος 4504/2017 - Ρυθμίσεις περί αλιευτικών σκαφών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

29/11/2017

Υπό κωδικοποίηση
Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

1. Η περίπτωση α΄ της παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 2575/1998 (Α΄ 23), όπως αντικαταστάθηκε με την περίπτωση α΄ της παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4256/2014 (Α΄ 92), αντικαθίσταται ως εξής:

«2.α) Απαλλάσσονται από την υποχρέωση να εφοδιάζονται με ναυτολόγιο τα ιδιωτικά πλοία αναψυχής ανεξαρτήτως χωρητικότητας, τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής ολικού μήκους έως και είκοσι τεσσάρων (24) μέτρων, τα αλιευτικά σκάφη μέχρι τριάντα (30) κ.ο.χ. ή ολικού μήκους έως και είκοσι τεσσάρων (24) μέτρων και κάθε άλλο σκάφος μέχρι είκοσι πέντε (25) κ.ο.χ..».

2. Το προσωπικό των αλιευτικών σκαφών μέχρι τριάντα (30) κ.ο.χ. ή ολικού μήκους μέχρι και είκοσι τεσσάρων (24) μέτρων μπορεί να μην είναι απογεγραμμένοι ναυτικοί, με την απαραίτητη προϋπόθεση ασφάλισής τους σε έτερο φορέα του Ε.Φ.Κ.Α. πλην Ν.Α.Τ..

3. Η απαλλαγή υποχρέωσης εφοδιασμού των αλιευτικών σκαφών έως τριάντα (30) κ.ο.χ. με ναυτολόγιο, σύμφωνα με την παράγραφο 1 και η δυνατότητα μη απογραφής του προσωπικού των αλιευτικών σκαφών έως τριάντα (30) κ.ο.χ. στο μητρώο ναυτικών, σύμφωνα με την παράγραφο 2, ισχύουν μέχρι τη 18η Νοεμβρίου 2019.

4. Μέχρι τις 31.12.2021, για την απόκτηση του Ειδικού Πτυχίου Κυβερνήτη, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του άρθρου 3 του π.δ. 260/2001 (Α΄ 185), ως «θαλάσσια υπηρεσία» νοείται και ο χρόνος διακυβέρνησης που έχει διανυθεί ή και διανύεται από μη απογεγραμμένους ναυτικούς σε επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη, όπως βεβαιώνεται από Λιμενική Αρχή, κατόπιν υποβολής σε αυτή σχετικών καταχωρίσεων του ημερολογίου γέφυρας πλοίου, δεόντως θεωρημένων. Για την εφαρμογή του παρόντος, ως μη απογεγραμμένοι ναυτικοί θεωρούνται και οι κάτοχοι ναυτικού φυλλαδίου που δεν πραγματοποίησαν θαλάσσια υπηρεσία τουλάχιστον οκτώ (8) μηνών, εντός τετραετίας από την απογραφή ή την τελευταία ναυτολόγησή τους.

Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

send