logo-print

Άρθρο 1 - Υπουργική Απόφαση 181504/29.6.2016 - Κατάρτιση Μητρώου Παραγωγών - Σκοπός

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/08/2016

Κωδικοποιημένο
Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1. Στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) καταρτίζεται και λειτουργεί Μητρώο Παραγωγών Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων με την ονομασία «Εθνικό Μητρώο Παραγωγών (Ε.Μ.ΠΑ.)» και στα αγγλικά «National Producers Register (NPR)», κατ’ εφαρμογή των άρθρων 7 και 17 του Ν. 2939/2001, όπως τα άρθρα αυτά τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν με την παράγραφο 3 (προσθήκη νέας παραγράφου ΣΤ) του άρθρου 2 και με την παράγραφο 3 (προσθήκη νέας παραγράφου 9) του άρθρου 5 αντίστοιχα του Ν. 3854/2010. Στο Ε.Μ.ΠΑ. εγγράφονται υποχρεωτικά όλοι οι παραγωγοί συσκευασιών και άλλων προϊόντων, οι οποίοι καθίστανται υπόχρεοι για την οργάνωση συστημάτων ή τη συμμετοχή σε συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών και άλλων προϊόντων που αφορούν στη δραστηριότητά τους.

2. Το Ε.Μ.ΠΑ. αποτελεί επιχειρησιακό εργαλείο για τη συστηματική παρακολούθηση της τήρησης από τους παραγωγούς συσκευασιών και άλλων προϊόντων, των απαιτήσεων της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την εναλλακτική διαχείριση συσκευασιών και άλλων προϊό­ντων. Ειδικότερα το Ε.Μ.ΠΑ. αποσκοπεί:

α) στη συλλογή πληροφοριών και την αξιολόγησή τους, σχετικά με τις ποσότητες και το είδος των συσκευασιών και άλλων προϊόντων που διατίθενται στην ελληνική αγορά,

β) στη σύνδεση για ανταλλαγή πληροφοριών με τα εθνικά Μητρώα παραγωγών άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το άρθρο 11,

γ) στη δημοσιοποίηση πληροφοριών ιδιαίτερα προς τους χρήστες/καταναλωτές καθώς και προς κάθε ενδιαφερόμενο ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα, σύμφωνα με το άρθρο 12.

3. Το Μητρώο περιλαμβάνει τους παραγωγούς συσκευασιών, ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών, ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ελαστικών, λιπαντικών ελαίων και οχημάτων, σύμφωνα με τις ειδικότερες προβλέψεις του άρθρου 2.

4. Εκτός των παραγωγών που αναφέρονται στην παράγραφο 3, στο Μητρώο μπορεί να εγγράφονται μεταγενέστερα και οι παραγωγοί άλλων προϊόντων, όπως ορίζονται στην παράγραφο 4 του άρθρου 2 του Ν. 2939/2001, όπως ισχύει, εφόσον υπάρχει σχετική νομο­θετική πρόβλεψη στις κανονιστικές πράξεις που εκδίδονται σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 17 του Ν. 2939/2001, όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 5 του Ν. 3854/2010.

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η έναρξη της εκτέλεσης κατά τον ΚΠολΔ
send