logo-print

Άρθρο 5 - Υπουργική Απόφαση 181504/29.6.2016 - Εγγραφή στο Ε.Μ.ΠΑ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/08/2016

Κωδικοποιημένο
Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

1. Για την εγγραφή του στο Ε.Μ.ΠΑ. ο υπόχρεος παραγωγός ή ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπός του οφείλει:

1.1. να αναρτά τα δεδομένα του Γενικού Ευρετηρίου Παραγωγών, όπως αυτά περιγράφονται στην παράγραφο 2.1. του άρθρου 3,

1.2. να καταχωρίζει στον ηλεκτρονικό φάκελο τα στοιχεία και τις πληροφορίες που αναφέρονται στην παράγραφο 2.2. (περιπ. α και β) του άρθρου 3 και ειδικότερα:

α) την προβλεπόμενη έκθεση ανά είδος προϊόντος, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις ποσότητες συσκευασιών ή άλλων προϊόντων, που διέθεσε στην ελληνική αγορά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος. Το ειδικότερο περιεχόμενο της έκθεσης αυτής περιγράφεται στο παράρτημα Ι.

β) τη δήλωση του υπόχρεου παραγωγού ή του νόμιμου εκπροσώπου του, στην οποία αναφέρεται ότι:

αα) τα στοιχεία της καταχώρισης και οι δηλούμενες ποσότητες των προϊόντων στο Ε.Μ.ΠΑ. είναι αληθείς και

ββ) πέραν αυτών που δηλώνει, δε δραστηριοποιείται σε άλλα προϊόντα που υπάγονται σε καθεστώς εναλλακτικής διαχείρισης, σύμφωνα με το Ν. 2939/2001, όπως ισχύει.

Υπόδειγμα του περιεχομένου της δήλωσης περιλαμβάνεται στο Παράρτημα ΙΙ.

2. Η εγγραφή στο Ε.Μ.ΠΑ. ολοκληρώνεται:

α) με την οριστική καταχώριση από τον παραγωγό των δεδομένων που προβλέπονται στην παράγραφο 1,

β) με την καταχώριση από το συμβεβλημένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης:

αα) ρητής βεβαίωσης ότι βρίσκεται σε ισχύ σχετική σύμβαση συνεργασίας με τον υπόχρεο παραγωγό, την οποία παρέχει το σύστημα μέσα σε δέκα πέντε (15) ημερολογιακές ημέρες από την καταχώριση των στοιχείων και πληροφοριών που αναφέρονται στην παράγραφο 1.2.

ββ) δήλωσης στην οποία εμφαίνεται εάν διαπιστώνει ή όχι διαφορά μεταξύ των καταχωρισμένων από τον παραγωγό ποσοτήτων της έκθεσης του Ε.Μ.ΠΑ. και των ποσοτήτων που έχει δηλώσει στο εν λόγω σύστημα, για το έτος αναφοράς.

γ) με την καταχώριση των ανωτέρω στοιχείων (αα) και (ββ) της περίπτωσης β, από όλα τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης, σε περίπτωση που ο παραγωγός συνεργάζεται για το ίδιο προϊόν, με περισσότερα του ενός συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης.

3. Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής στο Ε.Μ.ΠΑ.:

α) χορηγείται ηλεκτρονικά στον παραγωγό ο Αριθμός Μητρώου Παραγωγών (Α.Μ.Π.), ο οποίος είναι μοναδικός για κάθε παραγωγό ανεξάρτητα από τον αριθμό των προϊόντων που εγγράφει στο Μητρώο και

β) εκδίδεται αυτόματα ξεχωριστό για κάθε προϊόν πιστοποιητικό εγγραφής στο Ε.Μ.ΠΑ., στο οποίο αναγράφεται το είδος του προϊόντος στο οποίο αντιστοιχεί καθώς και το/-α συμβεβλημένο/-α με τον παραγωγό σύστημα/συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης για το συγκεκριμένο προϊόν. Το πιστοποιητικό αυτό αποδεικνύει την ολοκλήρωση της εγγραφής στο Ε.Μ.ΠΑ.

Υπόδειγμα του πιστοποιητικού εγγραφής περιλαμβάνεται στο παράρτημα III.

4. Το πιστοποιητικό εγγραφής στο Ε.Μ.ΠΑ. έχει ισχύ τριών (3) μηνών και ανανεώνεται αυτόματα μέχρι τις 31 Μαρτίου κάθε έτους, εφόσον εν τω μεταξύ δεν έχει λυθεί η σύμβαση συνεργασίας του παραγωγού με το/-α σύστημα /συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης. Σε περίπτωση λύσης της σύμβασης συνεργασίας το/-α σύστημα /συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης οφείλουν να ενημερώνουν άμεσα τον Ε.Ο.ΑΝ.

5. Ο Αριθμός Μητρώου Παραγωγών (Α.Μ.Π.), παύει να ισχύει και διαγράφεται από το Γενικό Ευρετήριο Παραγωγών του Ε.Μ.ΠΑ. όταν διαπιστώνεται ότι ο κάτοχός του παραγωγός έχει οριστικά παύσει, για διάστημα μεγαλύτερο των 5 ετών, κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών ή/και άλλων προϊόντων.

Η έναρξη της εκτέλεσης κατά τον ΚΠολΔ
Ασφαλιστικά μέτρα και ακίνητα Δημοσιεύματα ΕπαΚ Νο 6
send