logo-print

Άρθρο 10 - Υπουργική Απόφαση 181504/29.6.2016 - Έννομες συνέπειες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

22/02/2017

Κωδικοποιημένο
Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης υποχρεούνται:

α) να μεριμνούν ώστε στη σύμβαση συνεργασίας τους με τον παραγωγό να αναγράφεται ρητά η υποχρέωση εγγραφής του στο Ε.Μ.ΠΑ.,

β) να ζητούν από τον παραγωγό ως προϋπόθεση για τη συνέχιση της σύμβασης συνεργασίας τους, το πιστοποιητικό εγγραφής του στο Ε.Μ.ΠΑ.

γ) να αποστέλλουν στον Ε.Ο.ΑΝ αναλυτική κατάσταση με τις περιπτώσεις στις οποίες υπάρχει διαφορά μεταξύ των καταχωρισμένων στο Ε.Μ.ΠΑ. ποσοτήτων και των αντίστοιχων δηλωθεισών στο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης.

2. Το πιστοποιητικό εγγραφής στο Ε.Μ.ΠΑ.:

α) εντάσσεται στα στοιχεία που απαιτούνται, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, ως προϋπόθεση για τη διάθεση ενός προϊόντος στην ελληνική αγορά και,

β) διασφαλίζει, στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4412/2016 (Α' 147) όπως εκάστοτε ισχύει, το δικαίωμα του παραγωγού για τη συμμετοχή του σε δημόσιους διαγωνισμούς.

3. Οι διακινητές έμποροι, δηλαδή τα πρόσωπα (φυσικά ή νομικά) που βρίσκονται στην αλυσίδα εφοδιασμού και καθιστούν τα προϊόντα διαθέσιμα στην αγορά, δεν επιτρέπεται να τοποθετούν στην ελληνική αγορά προϊόντα που εντάσσονται σε καθεστώς εναλλακτικής διαχείρισης, σύμφωνα με το Ν. 2939/2001, όπως ισχύει, και προέρχονται από παραγωγούς που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Ε.Μ.ΠΑ.

Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση
Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ