logo-print

Άρθρο 7 - Υπουργική Απόφαση ΥΠΠΟΑ/ΓΔΔΥΗΔ/ΔΔΑΑΔ/ ΤΥΕΦΤΠ/42269/3638/3476/196 - Κοινοποιήσεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

07/02/2018

Κωδικοποιημένο
Η προστασία της εμπορικής επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου στο χώρο των διακριτικών γνωρισμάτων, 2024
Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός

1. Οι γνωστοποιήσεις και οι ενημερώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 66Ε ν. 2121/1993 κοινοποιούνται στα εμπλεκόμενα μέρη με κάθε πρόσφορο τρόπο, συμπεριλαμβανομένου του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

2. Η κοινοποίηση των αποφάσεων της ΕΔΠΠΙ με τις οποίες καλούνται οι αποδέκτες της γνωστοποίησης να απομακρύνουν περιεχόμενο που προσβάλλει δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας ή συγγενικό δικαίωμα ή να διακόψουν την πρόσβαση σε αυτό πραγματοποιείται:

α) με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του ν. 3979/2011 ή

β) με αποστολή συστημένης επιστολής στην ταχυδρομική διεύθυνση κατοικίας ή επαγγελματικής εγκατάστασής τους ή

γ) με επίδοση κατά τις διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας.

3. Απόφαση που αποστέλλεται με συστημένη επιστολή θεωρείται ότι έχει νομίμως κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση δέκα (10) ημερών από την ημέρα αποστολής, εάν η ταχυδρομική διεύθυνση του παραλήπτη βρίσκεται στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που η ταχυδρομική διεύθυνση είναι εκτός Ελλάδας, η πράξη θεωρείται ότι έχει κοινοποιηθεί νομίμως μετά την παρέλευση είκοσι (20) ημερών από την ημέρα αποστολής της συστημένης επιστολής.

4. Στις περιπτώσεις της ηλεκτρονικής κοινοποίησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περ. α' της παρ. 2, η πράξη θεωρείται ότι έχει νομίμως κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση πέντε (5) ημερών από την ηλεκτρονική ειδοποίηση στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του παραβάτη, εφόσον δεν προκύπτει προγενέστερος χρόνος παραλαβής της.

Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)
Τα τεκμήρια του κτηματολογικού δικαίου στην πολιτική δίκη, 2025
send