logo-print

Άρθρο 15 - Κοινή Υπουργική Απόφαση ΔΔΠ0007378/0454ΒΕΞ2017 - Ανάκληση παραχώρησης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

12/05/2017

Κωδικοποιημένο
Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)
Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Η παραχώρηση υπόκειται πάντοτε σε μονομερή ανάκληση από το δημόσιο:

(α) για λόγους δημόσιου συμφέροντος, εθνικής άμυνας, συγκοινωνιακούς, δημόσιας τάξης και ασφάλειας ή δημόσιας υγείας και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

(β) Λόγω μη τήρησης από το Δήμο, των όρων, προϋποθέσεων και οικονομικών υποχρεώσεων που τίθενται με την παρούσα απόφαση και το άρθρο 13 του ν. 2971/2014, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

(γ) εφόσον η δημοτική εταιρεία του άρθ. 266 δεν κοινοποιήσει εμπρόθεσμα τον ισολογισμό της στην οικεία Π.Δ.Δ.Π./Α.Γ.Δ.Π.

Στις περιπτώσεις β και γ η ανάκληση της παραχώρησης συνεπάγεται τη βεβαίωση σε βάρος του Δήμου και υπέρ του δημοσίου τόσο του καταβληθέντος όσο και τυχόν οφειλόμενου ανταλλάγματος μέχρι τη λήξη της συναφθείσας σύμβασης παραχώρησης και επιτρέπεται η παραχώρηση των χώρων σε τρίτους για το υπολειπόμενο διάστημα μέχρι τη λήξη της παρούσας αποκλειστικά από την ΠΔΔΠ/ΑΓΔΠ.

Επιπλέον η μη τήρηση των όρων της παρούσας από τους υπέρ ων συνεπάγεται τη λήψη όλων των προβλεπομένων από την κείμενη νομοθεσία μέτρων για την προστασία των κοινοχρήστων χώρων, ανεξάρτητα από την σύναψη σύμβασης παραχώρησης και την καταβολή ανταλλάγματος.

Η χρήση των χώρων αιγιαλού - παραλίας χωρίς τη σύναψη σύμβασης παραχώρησης ή χωρίς την προσυπογραφή της ΠΔ/ΑΓΔΠ η σύμβαση είναι αυθαίρετη και λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας.

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
send