logo-print

Κεφάλαιο πέμπτο - Υπουργική Απόφαση 52246/3173/26.1.2018 - Νέο ποσό δανείου οφειλής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

16/02/2018

Κωδικοποιημένο
Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)
Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5

1. Νέο Ποσό Δανείου

Επί του αρχικού ποσού δανεισμού (αρχικό δάνειο) εφαρμόζεται μείωση κατά 15% και ορίζεται το Νέο Ποσό Δανείου. Η μείωση εφαρμόζεται σε όλες τις κατηγορίες δανείων που αφορά η παρούσα (Προοίμιο).

2. Τελικό Ποσό Δανεισμού

Στο Νέο Ποσό Δανείου εφαρμόζονται, ανάλογα, οι ειδικές ρυθμίσεις που προβλέπονται στο Τρίτο Κεφάλαιο παρ. 1α κ 1β, και ορίζεται το Τελικό Ποσό Δανείου. Σε περίπτωση που ο δανειολήπτης δεν εντάσσεται σε κάποια από τις ειδικές ρυθμίσεις, ως Τελικό Ποσό Δανείου νοείται το Νέο Ποσό Δανείου της παρ 1.

3. Τελική Οφειλή

Από το Τελικό Ποσό Δανείου αφαιρούνται τα ήδη καταβληθέντα από τον δανειολήπτη ποσά είτε αφορούν τόκους κεφαλαίου, είτε τόκους υπερημερίας, είτε κεφαλαιοποιημένους τόκους, είτε κεφάλαιο και ορίζεται η Τελική Οφειλή του.

Τυχόν τόκοι κεφαλαίου ή υπερημερίας που έχουν επιβληθεί και δεν έχουν καταβληθεί από τον δανειολήπτη, διαγράφονται και δεν λαμβάνονται υπόψη κατά την διαδικασία υπολογισμού της Τελικής Οφειλής του δανειολήπτη.

4. Μηνιαία Δόση

Η Τελική Οφειλή του δανειολήπτη κατανέμεται σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις για τον εναπομένοντα, ανά περίπτωση χρόνο αποπληρωμής (Δεύτερο Κεφάλαιο παρ 1).

Οι μηνιαίες δόσεις παραμένουν άτοκες και δεν επιβαρύνονται με τόκους υπερημερίας έως και την λήξη του χρόνου αποπληρωμής του δανείου. 

Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Ποινικός Κώδικας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία, 2η έκδ., 2024
send