logo-print

Άρθρο 3 - Απόφαση Προέδρου της Βουλής 12391/19.10.2017 - Τύπος και περιεχόμενο της Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

19/10/2017

Κωδικοποιημένο
Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

1. Η Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης υποβάλλεται σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι, συνοδευόμενο από παραμετρικές τιμές, γενικές οδηγίες και επεξηγήσεις συμπλήρωσης των πεδίων της ηλεκτρονικής εφαρμογής, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας.

2. Κατά την υποβολή της δήλωσης, ο Α.Φ.Μ., το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο, εμφανίζονται όπως τηρούνται στο φορολογικό Μητρώο. Σε περίπτωση ανακρίβειας αυτών, απαιτείται, πριν την υποβολή της δήλωσης, η διόρθωση των ανακριβών στοιχείων στο φορολογικό Μητρώο.

3. Οι διευθύνσεις κατοικίας, εργασίας και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας δηλώνονται ως έχουν κατά την ημερομηνία της υποβολής της Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης. Τα λοιπά στοιχεία, δηλώνονται ως είχαν κατά το έτος που αφορά η δήλωση.

4. Η αρχική δήλωση περιλαμβάνει τα υφιστάμενα κατά τον χρόνο υποβολής της περιουσιακά στοιχεία στην ημεδαπή και την αλλοδαπή και την αξία κτήσης τους, εφόσον είναι διαθέσιμη. Η ετήσια δήλωση περιέχει τα υφιστάμενα, κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους στο οποίο αφορά η δήλωση, περιουσιακά στοιχεία στην ημεδαπή και την αλλοδαπή και την αξία κτήσης τους, εφόσον είναι διαθέσιμη.

5. Σε περίπτωση απόκτησης νέου περιουσιακού στοιχείου ή επαύξησης υφιστάμενου κατά το έτος που αφορά η δήλωση, δηλώνονται υποχρεωτικώς ο τρόπος απόκτησης, το ύψος της σχετικής δαπάνης (καταβληθέν τίμημα), καθώς και αναλυτική παράθεση της πηγής προέλευσης των σχετικών πόρων. Σε περίπτωση εκποίησης περιουσιακού στοιχείου, που είχε δηλωθεί σε προηγούμενη δήλωση του υπόχρεου, δηλώνεται το εισπραχθέν τίμημα.

6. Ειδικά σε περίπτωση απόκτησης νέου εμπράγματου δικαιώματος επί ακινήτου ή εκποίησης εμπράγματου δικαιώματος επί ακινήτου, το οποίο έχει δηλωθεί σε προηγούμενη δήλωση του υπόχρεου, δηλώνονται τα στοιχεία του συμβολαίου απόκτησης ή εκποίησης. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμβόλαιο απόκτησης εμπράγματου δικαιώματος επί ακινήτου, λόγω κληρονομικής διαδοχής, δηλώνονται τα στοιχεία του κληρονομούμενου, καθώς και ο τρόπος και η ιδιότητα, με την οποία ο υπόχρεος έγινε κληρονόμος.

7. Σε περίπτωση απόκτησης και απώλειας εμπράγματου δικαιώματος επί του ίδιου ακινήτου κατά το ίδιο έτος που αφορά η δήλωση, δηλώνονται και οι δύο μεταβολές. Το αυτό ισχύει, αντίστοιχα, για τα οχήματα, για τα πλωτά και εναέρια μεταφορικά μέσα, καθώς και για τις συμμετοχές σε κάθε είδους εταιρία ή επιχείρηση.

Σημειώσεις επί του άρθρου

Για Παράρτημα I βλέπε ΦΕΚ Τεύχος Β΄ 3703/19.10.2017 (σελίδες 44449 - 44510)

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ποινικός Κώδικας Ι
send