logo-print

Άρθρο 2 - Κοινή Υπουργική Απόφαση 613/22.2.2018 - Στοιχεία ειδικής σήμανσης γραμμωτού κώδικα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/02/2018

Κωδικοποιημένο
Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής

Ο γραμμωτός κώδικας εντύπων ημερήσιου και περιοδικού τύπου αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

1. Προκαθορισμένα ψηφία 1-3: Τα τρία πρώτα ψηφία του κώδικα είναι οι αριθμοί εννέα (9) επτά (7) επτά (7), τα οποία ταυτοποιούν το προϊόν ως εφημερίδα ή περιοδικό.

2. Ψηφία 4-10: Το τέταρτο, πέμπτο, έκτο, έβδομο, όγδοο, ένατο και δέκατο ψηφίο αντιστοιχούν στη διεθνή αριθμοδότηση περιοδικών εκδόσεων (ISSN) που παρέχεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας.

3. Ψηφία 11-12: Μεταβλητή ακολουθία δύο (2) ψηφίων που καταδεικνύει μεταβολές στην τιμή πώλησης του ίδιου τεύχους ή φύλλου. Ειδικότερα για τις ημερήσιες εκδόσεις, το ενδέκατο ψηφίο προσδιορίζει την μεταβολής της τιμής (διαφοροποιημένη έκδοση) και το δωδέκατο ψηφίο προσδιορίζει την ημέρα έκδοσης. Ο αριθμός της ημέρας αυξάνεται διαδοχικά από το ένα (1) έως το επτά (7), με τον αριθμό ένα (1) να αντιστοιχεί στη Δευτέρα και τον αριθμό επτά (7) στην Κυριακή.

4. Ψηφίο 13: Ψηφίο ελέγχου για την επαλήθευση της ορθότητας των πρώτων δώδεκα ψηφίων του κώδικα.

5. Ψηφία 14-15: Διψήφιο πρόσθετο για την ταυτοποίηση και την αρίθμηση του κάθε τεύχους ή φύλλου. Ο ως άνω διψήφιος πρόσθετος κωδικός προσδιορίζει μοναδικά κάθε τεύχος ή φύλλο εντός ενός ημερολογιακού έτους ανάλογα με την περιοδικότητα έκδοσης του σύμφωνα με όσα αναλυτικά ορίζονται κατωτέρω:

α) Εβδομαδιαίες, δεκαπενθήμερες, τρισεβδομαδιαίες εκδόσεις: αναγράφεται ο αριθμός της εβδομάδας κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ EN 28601 που αντιστοιχεί στην ημερομηνία εξωφύλλου.

β) Μηνιαίες, διμηνιαίες και τριμηνιαίες εκδόσεις: αναγράφεται σε διψήφια μορφή από 01 έως 12 ο αύξων αριθμός του μήνα, και σε περίπτωση διμηνιαίας ή τριμηνιαίας έκδοσης ο αριθμός του πρώτου μήνα, που εμφανίζεται στο εξώφυλλο.

γ) Ειδικές μηνιαίες εκδόσεις: σε περίπτωση επιπλέον έκδοσης μηνιαίου εντύπου (13η έκδοση) κατά τη διάρκεια του έτους, αναγράφεται το άθροισμα του αριθμού του μήνα κυκλοφορίας κατά την ανωτέρω περίπτωση β) προσαυξημένου κατά 20.

δ) Εποχιακές εκδόσεις, ειδικές εκδόσεις και εκδόσεις σειράς χωρίς αναγραφή ημερομηνίας ή μήνα στο εξώφυλλο: αναγράφεται σε διψήφια μορφή ο αύξων αριθμός τόμου ή τεύχους. Σε περίπτωση τριψήφιου αριθμού τόμου ή τεύχους αναγράφονται τα δύο (2) τελευταία ψηφία. Στους τίτλους που αλλάζουν από αριθμημένα τεύχη σε τεύχη με ημερομηνία στο εξώφυλλο, δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται το ίδιο διψήφιο τεύχος εντός του έτους.

ε) Ημερήσιες εκδόσεις: Αναγράφεται σε διψήφια μορφή ο αριθμός εβδομάδας κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ EN 28601 που αντιστοιχεί στην ημερομηνία του εντύπου.

στ) Άλλες εκδόσεις: Εάν μια έκδοση δεν εμπίπτει σε οποιαδήποτε από τις κατηγορίες της παρούσας παραγράφου και δεν μπορεί να ενταχθεί στην κατηγορία των βιβλίων για τα οποία εφαρμόζεται η ειδική διεθνής αριθμοδότηση ISBN, αναγράφεται ο διψήφιος πρόσθετος αριθμός 01. Για κάθε πρόσθετη έκδοση τεύχους εντός του ίδιου έτους ο αριθμός αυτός προσαυξάνεται κατά 1.

ζ) Σε περίπτωση μεταβολής της συχνότητας κυκλοφορίας ενός εντύπου, η μεταβολή αυτή έχει αντίκτυπο στη μέθοδο υπολογισμού του διψήφιου πρόσθετου του γραμμωτού κώδικα. Σε αυτή την περίπτωση ο εκδότης ελέγχει αν το νέο διψήφιο πρόσθετο είναι ακόμα μοναδικό για το συγκεκριμένο ημερολογιακό έτος.

6. Ένδειξη Περιθωρίου: στην δεξιά πλευρά του συμβόλου τυπώνεται ένδειξη περιθωρίου που υποδηλώνει ότι ο γραμμωτός κώδικας έχει ολοκληρωθεί.

Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ