logo-print

Άρθρο 5 - Κοινή Υπουργική Απόφαση 613/22.2.2018 - Συγκέντρωση και δημοσίευση στοιχείων κυκλοφορίας εντύπων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/02/2018

Κωδικοποιημένο
Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21

1. Οι ηλεκτρονικές σαρώσεις και καταχωρήσεις που διενεργούνται κατά τη διαδικασία των άρθρων 3 και 4, διαβιβάζονται ηλεκτρονικά και σε πραγματικό χρόνο (on line) σε ηλεκτρονικό σύστημα, στο οποίο απεικονίζονται τα συγκεντρωτικά ποσοτικά στοιχεία κυκλοφορίας των εντύπων. Το ηλεκτρονικό σύστημα παρέχει ανοικτές διεπαφές για τη λήψη των ως άνω δεδομένων.

2. Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αναρτά τα στοιχεία κυκλοφορίας των εντύπων, ημερήσιου και περιοδικού τύπου, μέσα σε χρονικό διάστημα είκοσι 20 ημερών από την λήξη κυκλοφορίας κάθε εντύπου, ανάλογα με την περιοδικότητα έκδοσης του, στην ιστοσελίδα της.

3. Στα φυσικά ή νομικά πρόσωπα του άρθρου 3, τα οποία πωλούν έντυπα ημερήσιου και περιοδικού τύπου σε αγοραστή, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, διαθέτει φορητές συσκευές σάρωσης γραμμωτού κώδικα διασυνδεδεμένες με το κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα μέσω ασύρματου δικτύου. Εφόσον τα παραπάνω πρόσωπα διαθέτουν ήδη κάποιο σύστημα σάρωσης γραμμωτού κώδικα, όπως ενδεικτικά για την έκδοση παραστατικών κατά την πώληση εμπορευμάτων, δίνεται η δυνατότητα, προς διευκόλυνσή τους, για να αποφευχθεί η ανάγκη διπλής σάρωσης των εντύπων, διασύνδεσης των τοπικών ηλεκτρονικών συστημάτων τους με το ηλεκτρονικό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, μέσω των ανοικτών διεπαφών του για τη λήψη δεδομένων. Τα ανωτέρω πρόσωπα διατηρούν τις φορητές συσκευές σάρωσης γραμμωτού κώδικα, που τους έχουν διατεθεί, σε καλή κατάσταση. Εφόσον διακόψουν ή σταματήσουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, να προβαίνουν στις πράξεις του πρώτου εδαφίου του άρθρου 3, επιστρέφουν άμεσα τις ανωτέρω συσκευές στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

4. Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα του άρθρου 3, τα οποία δεν πωλούν έντυπα ημερήσιου και περιοδικού τύπου σε αγοραστή, μεριμνούν για τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων τους, που διαθέτουν δυνατότητα σάρωσης γραμμωτού κώδικα, με το ηλεκτρονικό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, μέσω των ανοικτών διεπαφών του για τη λήψη δεδομένων. 

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ