logo-print

Άρθρο - Κανονισμός Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος 28.1.2018

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

08/02/2018

Κωδικοποιημένο
Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση
Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως Ι - Γενικό Μέρος Γ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4/2015

Κώδικας περί εκκλησιαστικών υπαλλήλων της Εκκλησίας Κρήτης (Φ.Ε.Κ. τ.Α’,57/15-6-2015)

Άρθρο 8

Τοποθέτηση και υπηρεσιακή κατάσταση του εκκλησιαστικού υπαλλήλου

1. Ο εκκλησιαστικός υπάλληλος τοποθετείται, μετά τον διορισμό και την ορκωμοσία του, στην θέση για την οποία προσελήφθη, με απόφαση του διοικούντος το εκκλησιαστικό νομικό πρόσωπο οργάνου.

2. Μετακίνηση του εκκλησιαστικού υπαλλήλου σε άλλη θέση, αντίστοιχης βαθμίδας, του ιδίου νομικού προσώπου, πραγματοποιείται με απόφαση του διοικούντος το εκκλησιαστικό νομικό πρόσωπο οργάνου.

3. Απόσπαση του εκκλησιαστικού υπαλλήλου, σε θέση αντίστοιχης βαθμίδας άλλου εκκλησιαστικού νομικού προσώπου της Εκκλησίας Κρήτης επιτρέπεται μόνο για λόγους σοβαρής υπηρεσιακής ανάγκης, κατόπιν σχετικής απόφασης των οργάνων διοικήσεως των οικείων εκκλησιαστικών νομικών προσώπων. Ο εκκλησιαστικός υπάλληλος δικαιούται να αιτηθεί την απόσπασή του και για σοβαρούς προσωπικούς λόγους, εφόσον όμως οι υπηρεσιακές ανάγκες το επιτρέπουν. Η διάρκεια της απόσπασης δεν δύναται να υπερβαίνει συνολικά τα δύο έτη, ενώ δύναται, με αίτηση του εκκλησιαστικού υπαλλήλου, να παραταθεί για ένα ακόμη έτος. Ο υπάλληλος επιστρέφει αυτοδικαίως στην θέση του, μετά το πέρας της περιόδου της απόσπασης. Μετά την συμπλήρωση τριετούς απόσπασης σε οποιαδήποτε θέση, συνεχώς ή διεκεκομμένως, δεν επιτρέπεται η εκ νέου απόσπαση του εκκλησιαστικού υπαλλήλου, πριν την πάροδο τριετίας από τη λήξη της τελευταίας απόσπασης.

Με εισηγητική πράξη του οικείου Αρχιερέως προς το Μητροπολιτικό Συμβούλιο, μετά από απόφαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, οι οποίες υποβάλλονται στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης για έγκριση, δύναται να αποσπώνται λαϊκοί εκκλησιαστικοί υπάλληλοι στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, καθώς και σε άλλους εκκλησιαστικούς οργανισμούς Ν.Π.Ι.Δ. μή κερδοσκοπικού χαρακτήρα, πού ευρίσκονται στα όρια της κανονικής δικαιοδοσίας της Εκκλησίας Κρήτης, για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

4. Μετάταξη του εκκλησιαστικού υπαλλήλου, σε θέση αντίστοιχης βαθμίδας άλλου εκκλησιαστικού νομικού προσώπου της Εκκλησίας Κρήτης, δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, επιτρέπεται κατόπιν αιτήσεως του υπαλλήλου, με την έκδοση σχετικής απόφασης του διοικούντος το εκκλησιαστικό νομικό πρόσωπο οργάνου και σύμφωνης γνώμης του αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου, εφόσον κριθεί ότι η μετάταξη δεν θα διαταράξει ουσιωδώς την λειτουργία του εκκλησιαστικού νομικού προσώπου από το οποίο θα μεταταγεί ο υπάλληλος. Δεν επιτρέπεται μετάταξη εκκλησιαστικού υπαλλήλου προ της συμπληρώσεως τριών ετών από του διορισμού του.

5. Ο εκκλησιαστικός υπάλληλος δεν δικαιούται να υποβάλει αίτηση απόσπασης ή μετάθεσής του προς τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ή προς Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. του ευρύτερου δημόσιου τομέα ή προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή προς εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα ευρισκόμενα εκτός της κανονικής δικαιοδοσίας της Εκκλησίας Κρήτης.

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ