logo-print

Άρθρο όγδοο - Νόμος 4517/2018

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

08/02/2018

Υπό κωδικοποίηση
Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο

1. Το άρθρο 15 του ν. 3370/2005 (Α΄176) τροποποιείται ως εξής:

α) Η παράγραφος 2 αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. διοικείται από Διοικητή πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και Υποδιοικητή πλήρους απασχόλησης, με τριετή θητεία, που ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας. Ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. μπορεί να είναι είτε ιατρός, με ειδικότητα Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής Πνευμονολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Νεφρολογίας, είτε πτυχιούχος Α.Ε.Ι., σε κάθε περίπτωση δε, πρέπει να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία στην αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων και μαζικών καταστροφών και γενικά στη διαχείριση κρίσεων. Την επαγγελματική ιδιότητα του ιατρού οφείλει να διαθέτει οπωσδήποτε ο ένας από τους δύο. Το ύψος των αποδοχών του Διοικητή ισούται με τις αποδοχές του Διοικητή Υγειονομικής Περιφέρειας και το ύψος των αποδοχών του Υποδιοικητή ισούται με τις αποδοχές του Υποδιοικητή Υγειονομικής Περιφέρειας.

Στις θέσεις του Διοικητή και Υποδιοικητή της παρούσας παραγράφου δύναται να τοποθετούνται υπάλληλοι που υπηρετούν σε Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, με αυτοδίκαιη απόσπαση από το φορέα στον οποίο υπηρετούν. Μετά τη λήξη ή διακοπή της θητείας τους επανέρχονται στο φορέα όπου υπηρετούσαν και στην οργανική θέση που κατείχαν. Η θητεία στη θέση του Διοικητή ή Υποδιοικητή θεωρείται ως θητεία σε θέση ευθύνης σε υπηρεσία του φορέα όπου ανήκει η οργανική τους θέση και συνεκτιμάται ως προσόν για την υπηρεσιακή εξέλιξή τους, εφόσον έχει διαρκέσει τουλάχιστον ένα (1) έτος. Αν μέχρι την έναρξη ισχύος της απόφασης διορισμού που εκδίδεται σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο της παρούσας, κατείχαν θέση ευθύνης στο φορέα που υπηρετούσαν, η θέση αυτή μετά την απόσπαση και μέχρι τη λήξη της καλύπτεται με αναπλήρωση, κατά τα οριζόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 87 του ν. 3528/2007 (Α΄26)».

β) Το πρώτο και το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 5 αντικαθίστανται ως εξής:

«5. Ιατροί του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ., πλην Συντονιστών Διευθυντών, και στρατιωτικοί ιατροί, επιτρέπεται να απασχολούνται στο Ε.Κ.ΕΠ.Υ., για τη διασφάλιση της εικοσιτετράωρης λειτουργίας αυτού, με απόφαση του Υπουργού Υγείας. Για την απασχόλησή τους αυτή αμείβονται από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 140 του ν. 4472/2017, εκτός από τους ιατρούς του ΕΚΑΒ, οι οποίοι αμείβονται από τον προϋπολογισμό του ΕΚΑΒ. Οι στρατιωτικοί ιατροί που απασχολούνται στο Ε.Κ.ΕΠ.Υ. αποζημιώνονται από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας, κατ’ αναλογική εφαρμογή της καταβολής αποζημίωσης για εφημερίες που λαμβάνουν οι Επιμελητές Β΄, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις».

2. Η προηγούμενη παράγραφος ισχύει αναδρομικά από την ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4486/2017 (Α΄115), ήτοι από τις 7.8.2017.

Ποινικός Κώδικας Ι
Η ανακοπή του άρθρου 933 ΚΠολΔ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ