logo-print

Άρθρο 10 - Νόμος 4522/2018 - Λιμενικά Έργα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

07/03/2018

Κωδικοποιημένο
Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση

1. Με την προϋπόθεση ότι συμμορφώνεται με τις διατάξεις του άρθρου 9 του παρόντος νόμου, η «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.» δύναται να προκηρύττει διαγωνισμούς και να αναθέτει συμβάσεις έργων ως ιδιωτικές συμβάσεις, χωρίς να υποχρεούται να ακολουθήσει προς τούτο τυπικές διαδικασίες σύναψης (δημοσίων) συμβάσεων.

2. Ωστόσο, η «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.» υποχρεούται να διασφαλίζει ότι το σύνολο των εργασιών που έχει αναθέσει και οι οποίες διενεργούνται εντός του Λιμένα Θεσσαλονίκης, πληρούν όλα ανεξαιρέτως τα εφαρμοστέα τεχνικά πρότυπα, καθώς και τις προδιαγραφές και τις εγγυήσεις τάξης, ασφάλειας και περιβαλλοντικής μέριμνας, όπως εκάστοτε ορίζονται από τη νομοθεσία που ισχύει για την εκτέλεση δημόσιων λιμενικών έργων στην Ελλάδα.

3. Οι οριστικές μελέτες σχετικά με έργα που αναλαμβάνονται από την «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.» ή για λογαριασμό της λαμβάνουν τη διοικητική έγκριση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η εν λόγω έγκριση τεκμαίρεται ότι έχει χορηγηθεί εντός ενενήντα (90) ημερών από την ημερομηνία υποβολής της οριστικής μελέτης, συνοδευόμενης από πλήρη φάκελο δικαιολογητικών τεκμηρίωσης. Για τους σκοπούς της παρούσας παραγράφου 3, οριστική μελέτη που υποβάλλεται στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τεκμαίρεται ότι συνοδεύεται από πλήρη φάκελο δικαιολογητικών τεκμηρίωσης, εφόσον υποβάλλεται μαζί με ενυπόγραφη δήλωση του Ανεξάρτητου Μηχανικού, όπως αυτός ορίζεται στη Σύμβαση Παραχώρησης, με την οποία και βεβαιώνεται ότι η μελέτη έχει ελεγχθεί από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό, πληροί τις προδιαγραφές των άρθρων 7.6 και 7.7 της Σύμβασης Παραχώρησης και ο συνοδευτικός φάκελος είναι πλήρης. Εφόσον ζητηθεί από την «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.» και εντός πέντε (5) ημερών από το σχετικό αίτημα, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εκδίδει γραπτή Διαπιστωτική Πράξη για την πάροδο της προαναφερθείσας περιόδου των ενενήντα (90) ημερών, η οποία και επέχει θέση βεβαίωσης περί χορήγησης της έγκρισης αναφορικά με την υποβληθείσα οριστική μελέτη.

4. Έως ότου η «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.» συμμορφωθεί πλήρως με τις υποχρεώσεις της αναφορικά με την προσκόμιση της «Συμπληρωματικής Εγγυητικής Επιστολής Καλής Εκτέλεσης» κατά τα προβλεπόμενα από το άρθρο 18.2 της Σύμβασης Παραχώρησης, και χωρίς να θίγεται οποιοσδήποτε άλλος όρος της Σύμβασης Παραχώρησης:

α) δεν χωρεί οποιαδήποτε εξέταση ή έγκριση οποιουδήποτε «Σχεδίου Μελέτης Εφαρμογής» (όπως ορίζεται στο άρθρο 7.6 της Σύμβασης Παραχώρησης) ή οποιουδήποτε συναφούς ζητήματος, αποκλείεται δε η χορήγηση (ρητή ή σιωπηρή) οποιασδήποτε διοικητικής εγκρίσεως (εκ μέρους της αρχής που αναφέρεται στην παράγραφο 3 του παρόντος άρθρου 10 ή άλλως) αναφορικά με την εκτέλεση οποιωνδήποτε έργων σε σχέση με τα «Στοιχεία Παραχώρησης» (όπως ορίζονται στο άρθρο 3.5 της Σύμβασης Παραχώρησης), περιλαμβανομένων ενδεικτικά και όχι περιοριστικά οποιωνδήποτε «Υποχρεωτικών Επενδύσεων» (όπως ορίζονται στο άρθρο 7.1 της Σύμβασης Παραχώρησης), και

β) αναστέλλεται, και θεωρείται ότι δεν έχει εκκινήσει, τόσο η χρονική περίοδος της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου 10, όσο και οποιαδήποτε χρονική περίοδος ενδεχομένως προβλέπεται από τη Σύμβαση Παραχώρησης ή/και την κείμενη νομοθεσία αναφορικά με τον έλεγχο, την έγκριση ή τη (ρητή ή σιωπηρή) χορήγηση οποιασδήποτε άδειας.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

send