logo-print

Άρθρο 41 - Νόμος 4521/2018

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

02/03/2018

Υπό κωδικοποίηση
Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο επιταγής - 6η έκδοση

1. Δεν απαιτείται η εκ νέου έκδοση της εγκριτικής απόφασης της Επιτροπής της παρ. 1 του άρθρου 2 της ΠΥΣ 33/2006 (Α’ 280) για την προκήρυξη θέσεων μελών Δ.Ε.Π. και μελών Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. Α.Ε.Ι., στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) Αν η εκλογή για την αρχικώς εγκριθείσα και προκηρυχθείσα θέση κατέστη άγονη. Στην περίπτωση αυτή, η νέα προκήρυξη διενεργείται από το ίδιο ή άλλο Α.Ε.Ι., ύστερα από απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την οποία κατανέμονται οι θέσεις στα Ιδρύματα. Αν η θέση προκηρύχθηκε διαζευκτικά σε δύο βαθμίδες, η εκλογή θα πρέπει να καταστεί άγονη και στις δύο αυτές βαθμίδες. Η νέα προκήρυξη εκδίδεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) έτους από την έκδοση διαπιστωτικής πράξης του οικείου Α.Ε.Ι. περί άγονης εκλογής, η οποία κοινοποιείται αμελλητί στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

β) Αν δεν έγινε αποδοχή του διορισμού της αρχικώς εγκριθείσας και προκηρυχθείσας θέσης. Στην περίπτωση αυτή, η νέα προκήρυξη εκδίδεται από το ίδιο Α.Ε.Ι. για το ίδιο Τμήμα και γνωστικό αντικείμενο, εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) έτους από τη μη αποδοχή της θέσης.

γ) Αν κενώθηκε η θέση του φορέα (Α.Ε.Ι.) προέλευσης, ύστερα από κατάληψη της αρχικώς εγκριθείσας και προκηρυχθείσας θέσης από μέλος Δ.Ε.Π. ή Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π., Ε.Τ.Ε.Π που ήδη υπηρετεί στο ίδιο ή άλλο Α.Ε.Ι.. Στην περίπτωση αυτή, η νέα προκήρυξη εκδίδεται από το Α.Ε.Ι. στο οποίο υπηρετούσε το μέλος αυτό, για το ίδιο Τμήμα και γνωστικό αντικείμενο, εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) έτους από την ολοκλήρωση της διαδικασίας διορισμού του στη νέα θέση.

2. Σε περίπτωση που διαπιστωτική πράξη άγονης εκλογής εκδόθηκε, ή μη αποδοχή θέσης ή διορισμός της περίπτωσης γ’ της παραγράφου 1 συντελέστηκαν, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2016 μέχρι και 30.6.2017, η αποκλειστική προθεσμία για την έκδοση της νέας προκήρυξης ανέρχεται σε ένα (1) έτος από την έναρξη ισχύος του παρόντος.

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Δίκαιο επιταγής - 6η έκδοση