logo-print

Άρθρο 2 - Υπουργική Απόφαση 37818/Ζ1/5.3.2018 - Διαδικασία υποβολής αίτησης μετεγγραφής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

12/03/2018

Κωδικοποιημένο
Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής
Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Σε αποκλειστική προθεσμία που ανακοινώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ), οι δικαιούχοι φοιτητές υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΥΠΠΕΘ στην οποία δηλώνουν την αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα και τα στοιχεία του αδελφού φοιτητή. Στην περίπτωση που ο αιτών διαθέτει περισσότερους του ενός αδελφούς/ες με την ιδιότητα του φοιτητή, επιλέγουν έναν εξ’ αυτών. Στην ανωτέρω ηλεκτρονική αίτηση οι δικαιούχοι μετεγγραφής δεσμεύονται να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά, που αποδεικνύουν την εγκυρότητα των δηλωθέντων στοιχείων. Η ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης κατά την έννοια και με τις συνέπειες του ν. 1599/1986 (Α΄ 75).

Σημειώνεται ότι οι περιορισμοί που περιγράφονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 1 της παρούσης, αφορούν μόνο τους φοιτητές αδελφούς που υποβάλουν αίτηση για μετεγγραφή σε αντίστοιχο Τμήμα και όχι τους αδελφούς αυτών που υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση περί μη επιθυμίας μετεγγραφής σε άλλο Τμήμα αντίστοιχο του Τμήματος φοίτησής τους.

2. Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, αντιπαραβάλλονται οι αιτήσεις/αρνητικές δηλώσεις των αδελφών, ως προς την συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου.

3. Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, καταρτίζεται ονομαστικός πίνακας ανά Σχολή ή Τμήμα των αιτούντων τη χορήγηση μετεγγραφής.

4. Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κυρώνει τον πίνακα με την επιφύλαξη του ελέγχου των δικαιολογητικών, που οι επιτυχόντες δεσμεύτηκαν στην αίτησή τους να προσκομίσουν προκειμένου να ελεγχθούν από τα ΑΕΙ, σύμφωνα με τα κατωτέρω αναφερόμενα.

5. Η ανωτέρω απόφαση κύρωσης του πίνακα των δικαιούχων μετεγγραφή ανά Σχολή ή Τμήμα κοινοποιείται στις Γραμματείες των Σχολών/Τμημάτων. Οι μετεγγραφέντες ενημερώνονται μέσω του ηλεκτρονικού πληροφοριακού συστήματος και καλούνται να προσέλθουν προσωπικά ή μέσω νομίμως εξουσιοδοτούμενου εκπροσώπου τους στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος υποδοχής προσκομίζοντας όλα τα δικαιολογητικά, που είχαν δεσμευτεί με την αίτησή τους ότι θα υποβάλλουν.

6. Οι Γραμματείες των Σχολών/Τμημάτων ενημερώνουν το συντομότερο δυνατό τον υποψήφιο μετά από τον έλεγχο των δικαιολογητικών του φακέλου του, εάν γίνεται δεκτός για εγγραφή στη Σχολή/Τμήμα υποδοχής, ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαγραφή του από τη Σχολή/Τμήμα προέλευσης και την ολοκλήρωση της εγγραφής του στη Σχολή/Τμήμα υποδοχής.

7. Σε περίπτωση που τα δηλωθέντα στην αίτηση στοιχεία, τα οποία συνιστούν προϋπόθεση για τη χορήγηση της μετεγγραφής, δεν αποδειχθούν από τα υποβληθέντα δικαιολογητικά, η Γραμματεία του Τμήματος/Σχολής ενημερώνει περί τούτου εγγράφως το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Σε αυτή την περίπτωση ο αιτών χάνει το δικαίωμα μετεγγραφής.

8. Οι μετεγγραφόμενοι φοιτητές μπορούν να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 35 του ν. 4115/2013 (Α΄ 24) για την αναγνώριση μαθημάτων.

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,