logo-print

Άρθρο - Απόφαση 99/2017 Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

23/11/2017

Κωδικοποιημένο
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

1. Μετά την παράγραφο 2 του άρθρου 17 της υπ’ αριθμ. 205/2013 απόφασης της ΑΔΑΕ «Κανονισμός για την Ασφάλεια και την Ακεραιότητα Δικτύων και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών», προστίθεται παράγραφος 3 ως ακολούθως:

«3. Για κάθε περιστατικό ασφάλειας, πέραν των στοιχείων που καθορίζονται με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για την κοινοποίηση σε αυτήν Αναφορών Περιστατικού Ασφάλειας κατ’ άρθρο 37 παρ. 4 του ν. 4070/2012, και όταν το πλήθος των χρηστών που επηρεάζονται κατά τη διάρκεια του περιστατικού είναι μεγαλύτερο των 500 χρηστών και για χρονική διάρκεια μεγαλύτερη της μίας ώρας, οι πάροχοι υποχρεούνται να συλλέγουν και να διατηρούν και τα ακόλουθα:

α) Εκτίμηση του αριθμού των χρηστών που επηρεάζονται ανά υπηρεσία, λαμβάνοντας υπόψη την κανονική χρήση των επηρεαζόμενων εγκαταστάσεων.

β) Αναφορικά με την αιτία του περιστατικού, πέραν της κύριας αιτίας του περιστατικού, καταγραφή και της δευτερεύουσας αιτίας, όπου υπάρχει.

γ) Αναφορικά με παραμέτρους αξιολόγησης του περιστατικού:

γα) Το γεωγραφικό χώρο, στον οποίο εκδηλώθηκε το περιστατικό.

γβ) Το ΣΔΥ (ενδεικτικά, είδος, όνομα, κατασκευαστή) που επηρεάστηκε και σύντομη περιγραφή της βασικής λειτουργίας του μέσα στο δίκτυο του παρόχου.

γγ) Την κατηγορία του κόμβου (ενδεικτικά, πρωτεύον PοP ή δευτερεύον PοP, Α/Κ), στον οποίο ανήκει το σύστημα που επηρεάστηκε.

γδ) Την κατηγορία του δικτύου στο οποίο ανήκει το σύστημα (ενδεικτικά, επίπεδο πρόσβασης - access layer, επίπεδο συγκέντρωσης - aggregation layer, επίπεδο άκρου δικτύου - edge layer, επίπεδο διανομής - distribution layer, επίπεδο πυρήνα - core layer).

2. Η παράγραφος 3 του άρθρου 17 της υπ’ αριθμ. 205/2013 απόφασης της ΑΔΑΕ «Κανονισμός για την Ασφάλεια και την Ακεραιότητα Δικτύων και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών», αναριθμείται σε παράγραφο 4.

Η ισχύς της παρούσας απόφασης να αρχίσει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5
Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ

send