logo-print

Άρθρο 1 - Προεδρικό Διάταγμα 27/2018 - Έξοδα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/03/2018

Κωδικοποιημένο
Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

1. Το Δημόσιο προκαταβάλλει τα έξοδα υπεράσπισης στο στάδιο της προδικασίας και ενώπιον των Δικαστηρίων του πυροσβεστικού προσωπικού και των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, κατά των οποίων ασκείται ποινική δίωξη για αδικήματα που τους αποδίδονται ότι τέλεσαν κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα ταύτης.

2. Τα έξοδα καλύπτουν την αμοιβή του συνηγόρου της επιλογής του κατηγορουμένου για την παράσταση αυτού σε όλα τα στάδια της προδικασίας και ενώπιον των δικαστηρίων όλων των βαθμών, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το τριπλάσιο της καθοριζόμενης κάθε φορά αμοιβής, όπως αυτή προσδιορίζεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων (ν. 4194/2013, Α’ 208), όπως ισχύει, και ειδικότερα στα άρθρα 58 και 63 αυτού.

3. Η προκαταβολή των παραπάνω εξόδων στον εκάστοτε κατηγορούμενο πραγματοποιείται με την από μέρους του προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών σε κάθε στάδιο της ποινικής διαδικασίας.

4. Το πυροσβεστικό προσωπικό που λαμβάνει προκαταβολή εξόδων υπεράσπισης σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, δε δύναται να υπαχθεί στις ρυθμίσεις του π.δ. 15/2007 (Α’ 11).

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση