logo-print

Άρθρο 76 - Νόμος 4530/2018

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

30/03/2018

Υπό κωδικοποίηση
Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Οι εκπαιδευτές και οι εξεταστές των Κέντρων Εκπαίδευσης και Κατάρτισης των σιδηροδρομικών ειδικοτήτων πιστοποιούνται υποχρεωτικά από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ). Με απόφαση της ΡΑΣ καθορίζονται τα προσόντα, οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης της αρχικής πιστοποίησης και της ανανέωσής της. Κάθε πιστοποίηση πρέπει να ανανεώνεται για μεν τους εκπαιδευτές μέσα σε τρία (3) έτη, για δε τους εξεταστές μέσα σε ένα (1) έτος από την αρχική πιστοποίηση. 

Η ΡΑΣ τηρεί μητρώο εξεταστών και μητρώο εκπαιδευτών. Στους εκπαιδευτές και εξεταστές χορηγείται πιστοποιητικό μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από την κατάθεση της αίτησης και την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Κάθε πιστοποίηση, καθώς και τα μητρώα όπως ισχύουν επικαιροποιημένα αναρτώνται στη διαδικτυακή πύλη της ΡΑΣ.

Σημειώσεις επί του νόμου

Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 110, κάθε διάταξη, η εφαρμογή της οποίας προϋποθέτει δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου, τίθεται σε ισχύ μετά την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού μητρώου, ενώ σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 110 και με την επιφύλαξη της παρ. 1, η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά σε επιμέρους διατάξεις του.

Η αναιρετική δίκη με άξονα το άρθρο 573 ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 4 - XVIII & 288

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
send