logo-print

Άρθρο 94 - Νόμος 4530/2018 - Τροποποίηση του άρθρου 35 του ν. 3325/2005

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

30/03/2018

Υπό κωδικοποίηση
Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Οι διατάξεις του άρθρου 35 του ν. 3325/2005 (Α΄ 68) αριθμούνται ως παράγραφος 1 και προστίθεται σε αυτό παράγραφος 2 ως εξής:

«2. Σε περίπτωση μεταβίβασης της εταιρείας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα, που κυρώθηκε με το άρθρο μόνο του ν. 3588/2007 (Α΄ 153), οι ως άνω παραχωρηθείσες εκτάσεις μετά των συστατικών και παραρτημάτων τους συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται από το νέο φορέα της μεταβιβασθείσας επιχείρησης, σύμφωνα με τους υφιστάμενους όρους της παραχώρησης, για τις ανάγκες της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητάς της. 

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών δύναται να ανακληθεί η παραχώρηση, ιδίως λόγω διακοπής της λειτουργίας και δραστηριότητας της μεταβιβασθείσας επιχείρησης ή μη χρήσης των παραχωρούμενων σύμφωνα με τους σκοπούς της.».

Σημειώσεις επί του νόμου

Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 110, κάθε διάταξη, η εφαρμογή της οποίας προϋποθέτει δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου, τίθεται σε ισχύ μετά την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού μητρώου, ενώ σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 110 και με την επιφύλαξη της παρ. 1, η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά σε επιμέρους διατάξεις του.

Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας