logo-print

Άρθρο 104 - Νόμος 4530/2018 - Επαναφορά στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ των υπαλλήλων που μετατάχθηκαν από τον πρώην ΗΣΑΠ ΑΕ σε διάφορους φορείς ή υπηρεσίες του Δημοσίου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

30/03/2018

Υπό κωδικοποίηση
Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

1. Οι υπάλληλοι του πρώην ΗΣΑΠ ΑΕ (μετέπειτα ΣΤΑΣΥ ΑΕ), οι οποίοι μετατάχθηκαν ως πλεονάζον προσωπικό α΄ φάσης, δυνάμει των διατάξεων των άρθρων 9 επ. του ν. 3920/2011 (Α΄ 33), στο Υπουργείο Πολιτισμού, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 74642/14.7.2011 κοινής απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και των Υπουργών Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Πολιτισμού και Τουρισμού (Γ΄ 602), στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 34951/3961/14.7.2011 κοινής υπουργικής απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Γ΄ 680), καθώς και στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 5111/4.8.2014/25.7.2014 κοινής υπουργικής απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου (Γ΄ 1214), καθώς και σε άλλους φορείς ή υπηρεσίες του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δύνανται να επανέλθουν στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, σε θέσεις ομοίου ή παρεμφερούς ή συναφούς ή ανάλογου αντικειμένου εργασίας με αυτό που κατείχαν πριν τη μεταφορά τους, εφόσον τέτοιες θέσεις υφίστανται στο Οργανόγραμμα του φορέα υποδοχής.

2. Η μεταφορά διενεργείται με κοινή απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού στις υπηρεσίες του Υπουργείου του οποίου υπηρετεί ο μεταφερθείς, μετά από αίτηση του μεταφερθέντος στην αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού του φορέα, όπου υπηρετεί και μετά από τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου οργάνου του φορέα υποδοχής.

3. Οι επανερχόμενοι τοποθετούνται σε οργανικές θέσεις της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, ομοίου ή παρεμφερούς ή συναφούς ή ανάλογου αντικειμένου με αυτό πριν τη μεταφορά τους, εφόσον υφίστανται τέτοιες θέσεις και εφόσον οι επανερχόμενοι κατέχουν τα αναλόγως καθοριζόμενα από το ισχύον Οργανόγραμμα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Σε κάθε άλλη περίπτωση εντάσσονται σε προσωποπαγείς θέσεις, που συνιστώνται σε κλάδους και τομείς του φορέα υποδοχής, σύμφωνα πάντοτε με την ειδικότητα των επανερχομένων και τούτο έως ότου καταστεί δυνατόν να ενταχθούν αυτοί σε οργανικές θέσεις της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, όταν συντρέξουν οι απαιτούμενες εκ του νόμου προϋποθέσεις, όταν δηλαδή υπάρξει κενή οργανική θέση και αυτοί αποκτήσουν τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα που προβλέπονται από το ισχύον Οργανόγραμμα της ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Μετά την ένταξή τους οι προσωποπαγείς θέσεις που κατείχαν καταργούνται αυτοδικαίως.

4. Οι επανερχόμενοι τεκμαίρεται ότι αποδέχονται ανεπιφύλακτα τους όρους, τις συνθήκες και το εν γένει καθεστώς εργασίας, εξέλιξης και υπηρεσιακής κατάστασης που ισχύει στο φορέα υποδοχής, παραιτούμενοι κάθε διεκδίκησης ή αποζημίωσης ή άλλης αξίωσης εξαιτίας και επ’ αφορμή της αρχικής μεταφοράς τους, δυνάμει του ν. 3920/2011.

5. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής της παρούσας παραγράφου.

Σημειώσεις επί του νόμου

Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 110, κάθε διάταξη, η εφαρμογή της οποίας προϋποθέτει δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου, τίθεται σε ισχύ μετά την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού μητρώου, ενώ σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 110 και με την επιφύλαξη της παρ. 1, η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά σε επιμέρους διατάξεις του.

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση