logo-print

Άρθρο δεύτερο - Νόμος 4535/2018 - Διάθεση κεφαλαίων των εκμεταλλεύσεων εξυπηρέτησης προσωπικού του Στρατού Ξηράς για την ανέγερση ή την αγορά ακινήτων προς εξυπηρέτηση των στεγαστικών αναγκών του στρατιωτικού προσωπικού

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

30/04/2018

Υπό κωδικοποίηση
Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Στο άρθρο 18 του ν.δ. 721/1970 (Α΄ 251) προστίθενται παράγραφοι 9 και 10 ως εξής:

«9. Μέρος των κεφαλαίων των εκμεταλλεύσεων εξυπηρέτησης προσωπικού του Στρατού Ξηράς μπορεί να περιέρχεται στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) με αποκλειστικό σκοπό είτε την ανέγερση είτε την αγορά διά δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού με βάση τις διατάξεις των άρθρων 50 έως 58 του π.δ. 715/1979 (Α΄ 212) ακινήτων, τα οποία θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως στρατιωτικά οικήματα αξιωματικών, υπαξιωματικών και επαγγελματιών οπλιτών του Στρατού Ξηράς. Τα ως άνω ακίνητα εγγράφονται στην περιουσία του Τ.ΕΘ.Α. και η διαχείρισή τους προς το σκοπό της διάθεσής τους για τη στέγαση του στρατιωτικού προσωπικού ανήκει στο Γενικό Επιτελείο Στρατού σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, με την επιφύλαξη του επόμενου εδαφίου. Μέρος των προσόδων από τη μίσθωση των ως άνω ακινήτων αποδίδεται στις οικείες εκμεταλλεύσεις εξυπηρέτησης προσωπικού του Στρατού Ξηράς προς αναπλήρωση των διατιθέμενων κεφαλαίων.

10. Για την εφαρμογή της παραγράφου 9 εκδίδεται απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας μετά από γνώμη του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, με την οποία καθορίζεται το μέρος των διατιθέμενων κεφαλαίων, ο τρόπος διάθεσής τους προς το Τ.ΕΘ.Α., η διαδικασία διαχείρισής τους, το ποσοστό των προσόδων από τη μίσθωση των ως άνω ακινήτων που αποδίδεται στις οικείες εκμεταλλεύσεις εξυπηρέτησης προσωπικού του Στρατού Ξηράς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.»

Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

send