logo-print

Άρθρο πέμπτο - Νόμος 4542/2018 - Ρυθμίσεις σχετικά με τη διαδικασία απόδοσης οφειλομένων ποσών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς το Ε.Κ.Α.Β. για μεταφορές βαρέως πασχόντων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

01/06/2018

Υπό κωδικοποίηση
Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση
Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση

Η περίπτωση δ΄ της παρ.1 του άρθρου 31 του ν. 2072/ 1992 (Α΄ 125) αντικαθίσταται ως εξής:

«δ. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ως καθολικός διάδοχος των ενταχθέντων κλάδων υγείας αποζημιώνει ετησίως το Ε.Κ.Α.Β. με ποσοστό έως 0,86% επί του συνόλου των κατ’ έτος δαπανών υγείας (πλην φαρμακευτικής δαπάνης), για κάλυψη δαπανών για αερομεταφορές και πλωτές μεταφορές βαρέως ασθενών δικαιούχων περίθαλψης από τον Οργανισμό. Ως μόνο δικαιολογητικό για την ενταλματοποίηση της σχετικής δαπάνης ορίζεται απόφαση του Υπουργού Υγείας, με την οποία προσδιορίζεται ετησίως το ποσό που αντιστοιχεί στο ανωτέρω ποσοστό. Η δαπάνη βαρύνει τον ΚΑΕ 067300 του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Οι διοικητικές πράξεις που τελέστηκαν μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου για την εκπλήρωση του σκοπού κάλυψης δαπανών για αερομεταφορές και πλωτές μεταφορές βαρέως ασθενών, αναγνωρίζονται ως νομίμως τελεσθείσες.

Μετά την εκκαθάριση και πληρωμή των οφειλών από μεταφορές βαρέως πασχόντων ασθενών, τυχόν αδιάθετα υπόλοιπα των ανωτέρω ποσών διατίθενται για κάλυψη λειτουργικών και επιχειρησιακών αναγκών του Ε.Κ.Α.Β.

Η ως άνω αποζημίωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καλύπτει και την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων από 1.1.2012 οφειλών του Ε.Κ.Α.Β. για αερομεταφορές ασθενών, η οποία και θα γίνεται βάσει του ως άνω ετήσιου ορίου του 0,86%.».

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

send