logo-print

Άρθρο 13 - Κοινή Πράξη 1/2013 Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.) και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) - Διαχείριση περιστατικών παραβίασης ασφάλειας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

31/12/2013

Κωδικοποιημένο
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός

1. Ο πάροχος αναπτύσσει και εφαρμόζει ειδική διαδικασία για τη διαχείριση των περιστατικών παραβίασης ασφάλειας. Η διαδικασία ορίζει κατ’ ελάχιστο την καταγραφή των περιστατικών, τα μέτρα για την αντιμετώπιση τους και την επικαιροποίηση ή/και την απαραίτητη προσαρμογή της διαδικασίας χειρισμού περιστατικών παραβίασης ασφάλειας.

2. Η διαχείριση των περιστατικών γίνεται από τον υπεύθυνο ασφάλειας των δεδομένων του ΣΔΙΔΕ και τα μέλη της ομάδας ΣΔΙΔΕ.

3. Ο πάροχος τηρεί αρχείο με τα περιστατικά παραβίασης ασφάλειας για πέντε έτη από την καταγραφή του περιστατικού, εκτός και εάν σε σχέση με το περιστατικό οι αρμόδιες αρχές διενεργούν έρευνα ή το θιγόμενο πρόσωπο έχει αμφισβητήσει τη νομιμότητα των ενεργειών του παρόχου. Σε αυτήν την περίπτωση τα στοιχεία διαγράφονται μετά την αμετάκλητη επίλυση της υπόθεσης.

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως Ι - Γενικό Μέρος Γ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

send