logo-print

Άρθρο 2 - Νόμος 1044/1980

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

18/04/1980

Κωδικοποιημένο
Βασική Νομοθεσία Ναυτικού Δικαίου

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΕΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Η παράγραφος 2 του άρθρου 26 του Κ.Ν. 2190/1920, ως αυτή ετροποποιήθη διά του άρθρου 19 του Ν. 876/1969 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«2. Η πρόσκλησις της Γενικής Συνελεύσεως, περιλαμβάνουσα τουλάχιστον το οίκημα, την χρονολογίαν και την ώραν τής συνεδρίας, ως και τα δέματα της ημερησίας διατάξεως εν σαφηνεία, τοιχοκολλάτε, εν εμφανεί θέσει του καταστήματος της Εταιρείας και δημοσιεύεται εις το Τεύχος Ανωνύμων Εταιρειών και Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως κατά το άρθρον 3 του από 16 Ιανουαρίου 1930 Π. Δ/τος «περί Δελτίου Ανωνύμων Εταιρειών», εις μίαν εκ των εν Αθήναις εκδιδομένων και ευρύτερον κατά την κρίσιν του Διοικητικού Συμβουλίου κυκλοφορουσών εις όλην την Χώραν ημερησίων πολιτικών εφημερίδων, περί ων το άρθρον 3 του Ν.Δ. 3757/1957, ως νυν ισχύει και εις μίαν ημερησίαν οικονομολογικήν εφημερίδα, τροποποιούμενης αντιστοίχως και της παραγρ. 10 του άρθρου 43 του Κ.Ν. 2190/1920 ως προς τας εβδομαδιαίας οικονομολογικάς εφημερίδας εκ των:

α) Εκδιδομένων ανελλιπώς καθ' ημέραν από τριετίας τουλάχιστον, και

β) Εχουσών κυκλοφορίαν κατ' ελάχιστον όριον 5.000 φύλλων ημερησίως.

Περί των οικονομολογικών εφημερίδων, αι οποίαι θα δύνανται να δημοσιεύουν Προσκλήσεις,θα αποφασίζη εις την αρχήν εκάστου έτους ο Υπουργός Εμπορίου, μετά κρίσιν περί του οικονομολογικού περιεχομένου των και βάσει έγγραφου του Υπουργείου Προεδρίας της Κυβερνήσεως, βεβαιούντος αρμοδίως της συνδρομής των κατά τα ανωτέρω εδάφια α' και β' προϋποθέσεων.

Εάν η Εταιρεία εδρεύη εκτός τής περιοχής του Δήμου Αθηναίων, η πρόσκλησις δέον όπως δημοσιεύηται και εις μίαν εκ των εν τη έδρα της Εταιρείας τυχόν εκδιδομένων ημερησίων ή εβδομαδιαίων εφημερίδων, εν ελλείψει δε τοιαύτης, εις μίαν εκ των εν Πρωτευούση του Νομού εκδιδομένων τοιούτων εντός των ορίων του οποίουν ή Εταιρεία έχει την έδραν της».

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Η αναιρετική δίκη με άξονα το άρθρο 573 ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 4 - XVIII & 288

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ