logo-print

Άρθρο 6 - Νόμος 2156/1993

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

01/07/1993

Κωδικοποιημένο
Προσωπικές Εταιρείες
Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

1. Μετά τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 39α του ν. 2190/1920 "Περί Ανωνύμων Εταιρειών" προστίθεται παρ. 3, που έχει ως εξής:

"3. Αρμόδιοι υπάλληλοι της προηγούμενης παραγράφου νοούνται οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εμπορίου, κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ, που συμπληρώνουν οκταετή υπηρεσία και κατηγορίας ΔΕ, που συμπληρώνουν δεκαεπταετή υπηρεσία.

Η αμοιβή των ελεγκτών της παραγράφου αυτής καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εμπορίου και καταβάλλεται υποχρεωτικά από την εταιρεία, στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος".

2. Με αποφάσεις του Υπουργού Εμπορίου ή Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας κατά περίπτωση, μπορεί να συνιστώνται ειδικές επιτροπές ή ομάδες εργασίας για την εξέταση και εισήγηση επί θεμάτων αρμοδιότητας του αντίστοιχου Υπουργείου. Με τις αποφάσεις αυτές καθορίζονται η συγκρότηση, το συγκεκριμένο έργο, ο χρόνος και ο τρόπος λειτουργίας των συνιστώμενων επιτροπών ή ομάδων εργασίας.

Η διάταξη της παρ. 5 του άρθρου 12 του ν. 1943/1991, που ρυθμίζει τον τρόπο αποζημίωσης των επιτροπών του άρθρου 12 του νόμου αυτού, εφαρμόζεται ανάλογα και για την αποζημίωση των προέδρων, μελών και γραμματέων των επιτροπών ή ομάδων εργασίας της παρούσας παραγράφου. 0 καθορισμός του ύψους της αποζημίωσης, καθώς και ο τρόπος καταβολής της, γίνεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εμπορίου ή Βιομηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας κατά περίπτωση.

Η Διαμεσολάβηση
Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ