logo-print

Άρθρο 31 - Νόμος 1941/1991

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

18/03/1991

Μη κωδικοποιημένο
Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11

1. Μετά το άρθρο 370α του Ποινικού Κώδικα προστίθεται άρθρο 370β, που έχει ως εξής:

«Άρθρο 370β. 1. Όποιος αθέμιτα αποτυπώνει με οποιονδήποτε τρόπο και με κάθε είδους συσκευή ηχοληψίας ή εικονοληψίας ή ηχοεικονοληψίας σε κασέτα, βιντεοκασέτα ή άλλο προϊόν, που αναπαράγει ήχο ή εικόνα ή ήχο και εικόνα, τον μη δημόσια εκφραζόμενο προφορικό λόγο ή την μη δημόσια πραττόμενη πράξη άλλου προσώπου, χωρίς τη συναίνεσή του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών.

2. Όποιος χρησιμοποιεί με οποιονδήποτε τρόπο τις ανωτέρω αποτυπώσεις ή θέτει αυτές σε διάθεση τρίτου τιμωρείται με ποινή φυλακίσεως τουλάχιστον, έξι (6) μηνών.

3. Ο παραβάτης των διατάξεων των προηγούμενων παραγράφων τιμωρείται με ποινή φυλακίσεως τουλάχιστον ενός έτους και με χρηματική ποινή 1.000.000 δραχμών αν ενήργησε κατ' επάγγελμα ή από φιλοκέρδεια.

4. Όποιος γνωστοποιεί στο κοινό δια του Τύπου ή με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το περιεχόμενο των ανωτέρω αποτυπώσεων ή διαθέτει αυτές στο κοινό τιμωρείται με τις ποινές της προηγούμενης παραγράφου. Οι ίδιες ποινές επιβάλλονται και στον εκδότη και στο διευθυντή του εντύπου καθώς και στον ιδιοκτήτη και στο διευθυντή του μέσου μαζικής ενημέρωσης. Αν δεν υπάρχει εκδότης ή διευθυντής του εντύπου, τιμωρείται με τις ποινές αυτές ο ιδιοκτήτης του.

5. Με φυλάκιση και με χρηματική ποινή τιμωρείται όποιος διαθέτει στο εμπόριο ή με άλλο τρόπο προσφέρει για εγκατάσταση τεχνικά μέσα ειδικά για την υποκλοπή και αποτύπωση στις συσκευές ηχοληψίας ή εικονοληψίας ή ηχοεικονοληψίας για την τέλεση των πράξεων της παραγράφου 1 ή δημόσια διαφημίζει ή προσφέρει τις υπηρεσίες του για την εκτέλεσή τους».

2. Η επίκληση και προσαγωγή ενώπιον οιουδήποτε ποινικού δικαστηρίου, ανακριτικής ή δημόσιας αρχής των αποτυπώσεων που παρήχθησαν κατά παράβαση της προηγούμενης παραγράφου είναι απαράδεκτη.

3. Στο τέλος του άρθρου 444 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προστίθεται εδάφιο, που έχει ως εξής:

« Η επίκληση και προσαγωγή των αναπαραστάσεων, φωνολη-ψιών και απεικονίσεων αυτών είναι απαράδεκτη, αν δεν αποδεικνύεται ότι έγινε με τη συναίνεση του προσώπου, κατά του οποίου προσάγονται, εκτός αν πρόκειται για πράξεις ή δηλώσεις που έγιναν δημόσια».

Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση
send