logo-print

Άρθρο 20 - Νόμος 2644/1998

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

13/10/1998

Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία -Δ έκδοση - XII & 1889

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

1. Η διάφορα του αεροπορικού κομίστρου μεταφοράς, μέσω αναγνωρισμένου πρακτορείου, των ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας στο εσωτερικό της χωράς και των εκάστοτε ειδικών τιμολογίων που καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, από 1ης Ιουνίου 1998 καταβάλλεται από το υπουργείο Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Με την παραπάνω κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται και κάθε σχετικό θα που είναι αναγκαίο την εφαρμογή της διατάξεως αυτής.

2. Τα πρόσωπα που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 2328/1995 (ΦΕΚ 159 Α') και δικαιούνταν κατ' επιλογή τους, ασφάλιση στο Ι.Κ.Α. ή το ΤΑΙΣΥΤ, και τα οποία δεν άσκησαν για οποιονδήποτε λόγο το δικαίωμα τους αυτό εντός της προβλεπομένης από το ανωτέρω άρθρο προθεσμίας, μπορούν μέσα σε ένα (1) μήνα από την έναρξη ισχύος του παρόντος νομού να το ασκήσουν, εφαρμοζομένων αναλόγως των λοιπών διατάξεων της ίδιας παραγράφου.

3. Για την καταβολή των εξόδων πρώτης εγκατάστασης των υπαλλήλων των Γραφείων Τύπου Εξωτερικού του Υπουργείου Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης εφαρμόζονται οι εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις για την καταβολή των αντιστοίχων εξόδων στους ομοιόβαθμους τους διπλωματικούς υπάλληλους του υπουργείου Εξωτερικών. Ως έναρξη ισχύος της παρούσες παραγράφου ορίζεται η ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν. 2346/1995 (ΦΕΚ 220 Α').

4. Όπου στην κείμενη νομοθεσία προβλέπεται έκδοση απόφασης του Υπουργού Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ύστερο από πρόταση ή σύμφωνη γνώμη του Ε.Σ.Ρ., η αρμοδιότητα του Υπουργού περιορίζεται στον έλεγχο νομιμότητας της αντίστοιχης πρότασης ή γνώμης.

5. Οι αποφάσεις του Υπουργού Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με τις οποίες χορηγούνται άδειες λειτουργίας ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης ή άδειες παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

6. Στην παρ. 2 του άρθρου 26 του ν. 2190/1920 προστίθεται εδάφιο δ' ως έξης:

"δ) Η πρόσκληση της Γενικής Συνελεύσεως των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών δημοσιεύεται και σε μία από τις ημερήσιες αθλητικές εφημερίδες που συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις του α' εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν.δ. 3757/1957, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του ν. 1044/1980 και συμπληρώθηκε με το άρθρο 18 του ν. 1797/1988. Για τις αθλητικές εφημερίδες, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να δημοσιεύουν προσκλήσεις Γενικών Συνελεύσεων των Α.Ε., θα αποφασίζει κάθε έξι (6) μήνες ο Υπουργός Ανάπτυξης, με βάση έγγραφο του Υπουργού Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που θα βεβαιώνει τη συνδρομή των πιο πάνω προϋποθέσεων."

Το εδάφιο β' της παραγράφου 5 του άρθρου 43β του ν. 2190/1920 συμπληρώνεται ως εξής:

"Τα έγγραφα της παρ. 4 του άρθρου αυτού των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών δημοσιεύονται και σε μία από τις αθλητικές εφημερίδες που συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις του α' εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν.δ. 3757/1957, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του ν. 1044/1980 και συμπληρώθηκε με το άρθρο 18 του ν. 1797/1988. Για τις αθλητικές εφημερίδες, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να δημοσιεύουν τα έγγραφα αυτά θα αποφασίζει κάθε έξι (6) μήνες ο Υπουργός Ανάπτυξης, με βάση έγγραφο του Υπουργού Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που θα βεβαιώνει τη συνδρομή των πιο πάνω προϋποθέσεων."

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ

send