logo-print

Άρθρο 77 - Νόμος 4583/2018 - Σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής στην Ειδική Γραμματεία του Σ.Δ.Ο.Ε.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

18/12/2018

Υπό κωδικοποίηση
H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -
Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο

1. Στην Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του Υπουργείου Οικονομικών συνιστάται δωδεκαμελής νομοπαρασκευαστική επιτροπή, έργο της οποίας είναι ο καθορισμός του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη διαχείριση των δεσμευμένων και δημευμένων περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με την παρ. 2 του πρώτου άρθρου της κοινής υπουργικής απόφασης 24296 οικ./29.3.2018 (Β΄1302), η οποία εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση των άρθρων 5 και 32 του ν. 4478/2017 (Α΄ 91). Το έργο της επιτροπής συνίσταται ειδικότερα στη σύνταξη:

α) σχεδίου νομοθετικής ρύθμισης,

β) σχετικής αιτιολογικής έκθεσης και

γ) σχετικής ανάλυσης συνεπειών ρύθμισης.

2. Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή συγκροτείται από ένα δικαστικό λειτουργό των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων και ένα δικαστικό λειτουργό των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων, που υποδεικνύονται κατά τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 41 του ν. 1756/1988 (Α΄ 35), ένα Νομικό Σύμβουλο ή Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ένα μέλος ΔΕΠ Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (εν ενεργεία ή ομότιμο), έναν εκπρόσωπο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και στελέχη των Υπουργείων Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Οικονομικών, που υποδεικνύονται αρμοδίως, με τους αναπληρωτές τους. Χρέη Προέδρου εκτελεί ο αρχαιότερος των δικαστικών λειτουργών.

3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Οικονομικών, ορίζονται ο αριθμός των στελεχών εκάστου των ανωτέρω Υπουργείων που συμμετέχουν στην επιτροπή, οι υπηρεσίες προέλευσής τους και τα μέλη της επιτροπής και ανατίθενται καθήκοντα γραμματέα και αναπληρωτή γραμματέα σε υπαλλήλους των Υπουργείων αυτών.

Το μέτρο απόδειξης στην πιθανολόγηση ΕΠολΔ 30
Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

send