logo-print

Άρθρο 1 - Νόμος 4598/2019 - Ίδρυση και λειτουργία παιδικού σταθμού

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

01/03/2019

Υπό κωδικοποίηση
Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο

1. Στο κατά το άρθρο 65 του π.δ. 4/2018 (Α΄ 7) Αυτοτελές Τμήμα Παιδικού Σταθμού, ιδρύεται και λειτουργεί παιδικός σταθμός για τη φιλοξενία και τη φροντίδα βρεφών και παιδιών προσχολικής ηλικίας του προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και των εποπτευόμενων φορέων του.

2. Σκοπός του παιδικού σταθμού είναι η παροχή ημερήσιας φροντίδας σε βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας, η διατροφή, η δημιουργική απασχόληση, η φύλαξη και η ανάλογη προς την ηλικία τους διαπαιδαγώγηση και ψυχαγωγία, με σκοπό την πολύπλευρη νοητική, συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοσωματική ανάπτυξή τους.

3. Στον παιδικό σταθμό φιλοξενούνται τα τέκνα μονίμων ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και των εποπτευόμενων φορέων του κατά τον χρόνο εργασίας των ασκούντων την γονική τους μέριμνα.

4. Ο παιδικός σταθμός λειτουργεί σε κτιριακές εγκαταστάσεις κυριότητας του Υπουργείου και με την υποδομή και τον εξοπλισμό του βρεφονηπιακού σταθμού του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (εφεξής «Ταμείο»). Η κυριότητα και κάθε άλλο εμπράγματο δικαίωμα επί της κινητής περιουσίας που αποτελεί τον εξοπλισμό του βρεφονηπιακού σταθμού και των αυτοκινήτων του Ταμείου περιέρχεται αυτοδικαίως, χωρίς την τήρηση οποιουδήποτε τύπου, πράξης ή συμβολαίου και χωρίς αντάλλαγμα, στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος παιδικού σταθμού.

5. Στον παιδικό σταθμό λειτουργούν δύο (2) μονάδες ως εξής: α) μονάδα βρεφών, για βρέφη ηλικίας από 18 μηνών έως 2 ½ ετών και β) μονάδα παιδιών, για παιδιά ηλικίας από 2 ½ ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Κάθε μονάδα μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερα του ενός (1) τμήματα, ανάλογα με τον αριθμό των βρεφών και των παιδιών που εξυπηρετούνται σε αυτό.

6. Στον παιδικό σταθμό τηρούνται (σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή), τα εξής βιβλία:

α. μητρώο βρεφών και παιδιών,

β. κάρτες υγείας των βρεφών και παιδιών,

γ. βιβλίο παρουσίας των βρεφών και παιδιών,

δ. βιβλίο εκδρομών, επισκέψεων, ομιλιών και διαλέξεων,

ε. βιβλίο ή κατάσταση παρουσίας του προσωπικού,

στ. βιβλίο συμβάντων,

ζ. μητρώο οχημάτων.

7. Στην παρ. 1 του άρθρου 62 του π.δ. 4/2018 προστίθεται περίπτωση δ΄ ως εξής:

«δ. Η λειτουργία και εποπτεία του παιδικού σταθμού».

8. Στην παρ. 3 της περίπτωσης Ε΄ του άρθρου 80 του π.δ. 4/2018 οι λέξεις «Εποπτείας και Λειτουργίας» διαγράφονται.

9. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως καταρτίζεται ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας και ο κανονισμός προμηθειών του παιδικού σταθμού.

Αναγκαία Ομοδικία - Δομή και λειτουργία της ομοδικιακής δίκης XXII & 390

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση