logo-print

Άρθρο 8 - Νόμος 4598/2019 - Κατάργηση Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης και απορρόφησή του από το Μουσείο Ακρόπολης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

01/03/2019

Υπό κωδικοποίηση
Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

1. Τo νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης» (Ο.Α.Ν.Μ.Α.), με έδρα την Αθήνα, το οποίο έχει συσταθεί με το άρθρο πρώτο του ν. 2260/1994 (Α΄ 204) και εποπτεύεται από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, καταργείται και οι καταστατικοί σκοποί του, όπως προβλέπονται στον ν. 2260/1994, εκπληρώνονται από το Μουσείο Ακρόπολης.

2. Το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ο.Α.Ν.Μ.Α. περιέρχεται αυτοδικαίως στο Μουσείο Ακρόπολης, το οποίο θεωρείται καθολικός διάδοχος, χωρίς την καταβολή φόρων μεταβίβασης ή τελών ή δικαιωμάτων υπέρ του Δημοσίου, Ο.Τ.Α. ή άλλου νομικού προσώπου. Εκκρεμείς δίκες με διάδικο τον Ο.Α.Ν.Μ.Α. συνεχίζονται στο όνομα του Μουσείου Ακρόπολης, χωρίς διακοπή. Το Μουσείο Ακρόπολης έχει στο εξής την ευθύνη διαφύλαξης και διαχείρισης του αρχείου του Ο.Α.Ν.Μ.Α.

3. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως συγκροτείται, μέσα σε έναν (1) μήνα από την έναρξη ισχύος του παρόντος, τριμελής επιτροπή από υπαλλήλους του Ο.Α.Ν.Μ.Α. για τη διενέργεια απογραφής της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η οποία περιέρχεται στην κυριότητα του Μουσείου Ακρόπολης. Η έκθεση απογραφής υποβάλλεται από την ανωτέρω επιτροπή μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Ακρόπολης στον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και εγκρίνεται με απόφασή του που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

4. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ύστερα από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Ακροπόλεως, συστήνονται στο Μουσείο προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δίκαιου αορίστου χρόνου, οι οποίες κατανέμονται κατά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα, αντίστοιχα με τις θέσεις που κατείχε το προσωπικό του Ο.Α.Ν.Μ.Α. με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος. Με την ίδια απόφαση, οι ανωτέρω εργαζόμενοι μεταφέρονται στις θέσεις αυτές, με ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

5. Οι προσωποπαγείς θέσεις διατηρούνται μέχρι την, για οποιοδήποτε λόγο, αποχώρηση του αντίστοιχου προσωπικού, ενώ παράλληλα και μέχρι την κατάργησή τους δεσμεύονται και δεν προκηρύσσονται ισάριθμες κενές οργανικές θέσεις από αυτές που προβλέπονται στο π.δ. 64/2013 (Α΄ 113). Οι θέσεις αυτές καθορίζονται με την απόφαση της παρ. 4 του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, ύστερα από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Ακρόπολης, σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες.

6. Η τοποθέτηση των εργαζομένων στις διευθύνσεις και στα αυτοτελή γραφεία του Μουσείου Ακρόπολης πραγματοποιείται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, η οποία εκδίδεται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των παρ. 4 και 5 του παρόντος.

7. Η διάρκεια της απασχόλησης του παραπάνω προσωπικού στο Μουσείο Ακρόπολης, με εργοδότη τον Ο.Α.Ν.Μ.Α., διαπιστώνεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του πρώτου, θεωρείται χρόνος υπηρεσίας στο Μουσείο Ακρόπολης και λαμβάνεται υπόψη για την κατάταξή τους στα βαθμολογικά και μισθολογικά κλιμάκια.

8. Οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι στον Ο.Α.Ν.Μ.Α. και κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος απασχολούνται με διάθεση στο Μουσείο Ακρόπολης, θεωρούνται αποσπασμένοι στο Μουσείο Ακρόπολης.

Ανώνυμες Εταιρίες
Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

send