logo-print

Άρθρο 25 - Νόμος 4598/2019 - Θέματα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

01/03/2019

Υπό κωδικοποίηση
Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

1. Δαπάνες οδοιπορικών υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι οποίες διενεργήθηκαν για τα έτη 2017-2018, αλλά δεν πληρώθηκαν, θεωρούνται νόμιμες και μπορούν να πληρωθούν σε βάρος των πιστώσεων του τρέχοντος προϋπολογισμού του Υπουργείου, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του π.δ. 80/2016, εφόσον πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις νομιμότητας και κανονικότητας.

2. Δαπάνες για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας των περιφερειακών, των ειδικών περιφερειακών υπηρεσιών και των δημόσιων μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που πραγματοποιήθηκαν από τις 13-12-2017 έως και τις 31-12-2017, για τις οποίες δεν έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες δέσμευσης των πιστώσεων ή/και δεν προκύπτουν από έγγραφες συμβάσεις, θεωρούνται νόμιμες και δύνανται να πληρωθούν κατ’ εξαίρεση σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού του Υπουργείου του τρέχοντος οικονομικού έτους, τηρουμένων των λοιπών προϋποθέσεων νομιμότητας και κανονικότητας αυτών.

3. Υπάλληλοι που προσλήφθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 του ν. 4440/2016 δικαιούνται αμοιβή για το διάστημα από 1-6-2018 και έως την πρόσληψή τους, εφόσον για το διάστημα αυτό παρείχαν κανονικά τις υπηρεσίες τους. Η ως άνω αμοιβή υπολογίζεται βάσει του ποσού που καταβαλλόταν σε αυτούς μηνιαίως κατά τον χρόνο παραίτησης από τα ένδικα μέσα και καταβάλλεται με χρηματικό ένταλμα που πληρώνεται από τις οικείες υπηρεσίες. Ποσά που τυχόν έχουν καταβληθεί στους ανωτέρω υπαλλήλους για το διάστημα αυτό από τις ως άνω υπηρεσίες, πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος, συμψηφίζονται με τις προαναφερθείσες απαιτήσεις.

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ