logo-print

Άρθρο 105 - Νόμος 4209/2013 - Εταιρείες κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών του ν. 2367/1995

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

21/11/2013

Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ

1. Το άρθρο 5 του ν. 2367/1995 (Α' 261) τροποποιείται ως εξής:

α. Το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 5 καταργείται.

β. Η περίπτωση α' της παραγράφου 2 του άρθρου 5 αντικαθίσταται ως εξής:

Να επενδύει σε συμμετοχές (μετοχές Α.Ε. ή εταιρικά μερίδια Ε.Π.Ε.) στο κεφάλαιο επιχειρήσεων, των οποίων οι μετοχές δεν είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο ή δεν διαπραγματεύονται σε ΠΜΔ, καθώς και σε τίτλους που παρέχουν δικαίωμα απόκτησης των μετοχών αυτών.

γ. Η περίπτωση β' της παραγράφου 2 του άρθρου 5 αντικαθίσταται ως εξής:

Να επενδύει σε ομολογίες που εκδίδονται από επιχειρήσεις οι μετοχές των οποίων δεν είναι εισηγμένες σε χρηματιστήριο ή δεν διαπραγματεύονται σε ΠΜΔ.

δ. Η περίπτωση δ' της παραγράφου 2 του άρθρου 5 αντικαθίσταται ως εξής:

Να τοποθετεί τα διαθέσιμά της σε καταθέσεις, σε μέσα χρηματαγοράς και σε τοποθετήσεις σε οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

2. Το άρθρο 6 του ν. 2367/1995 τροποποιείται ως εξής: α. Το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 6 αντικαθίσταται ως εξής:

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μπορεί να μεταβάλλεται το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο της Ε.Κ.Ε.Σ..

β. Η παράγραφος 7 του άρθρου 6 αντικαθίσταται ως

εξής:

7. Τα στοιχεία του ενεργητικού της Ε.Κ.Ε.Σ. αποτιμώνται σύμφωνα με τις αρχές των διεθνών προτύπων χρηματοοικονομικής αναφοράς. Η Ε.Κ.Ε.Σ. αναθέτει τη φύλαξη των στοιχείων του χαρτοφυλακίου επενδύσεών της, σε θεματοφύλακα του άρθρου 21 του νόμου Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις για τροποποίηση των Οδηγιών 2011/61/ΕΕ σχετικά με τους διαχειριστές οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων και 2011/89/ΕΕ σχετικά με τη συμπληρωματική εποπτεία των χρηματοπιστωτικών οντοτήτων που ανήκουν σε χρηματοπιστωτικούς ομίλους ετερογενών δραστηριοτήτων, μέτρα για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 648/2012/ΕΕ περί εξωχρηματιστηριακών παραγώγων, κεντρικών αντισυμβαλλόμενων και αρχείων καταγραφής συναλλαγών και άλλες διατάξεις.

Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ