logo-print

Άρθρο 58 - Νόμος 4605/2019 - Σύσταση φορέα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

01/04/2019

Βασική Νομοθεσία Ναυτικού Δικαίου

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΕΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

1. Συνιστάται ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Φορέας Διοίκησης, Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων και Εγκαταστάσεων Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.» και το διακριτικό τίτλο «Φορέας Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.». Στις διεθνείς συναλλαγές η επωνυμία θα αποδίδεται ως «LAMIA CENTER S.A.».

2. Η ανώνυμη εταιρεία «Φορέας Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.» λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, διέπεται από τις διατάξεις του παρόντος νόμου και των κατ΄ εξουσιοδότηση αυτού κανονιστικών αποφάσεων, τις διατάξεις του ν. 3463/2006 (Α΄ 11), καθώς και τις διατάξεις του ν. 4548/2018 (Α΄ 104).

3. Έδρα αυτής ορίζεται ο Δήμος Λαμιέων.

4. Η διάρκεια της εταιρείας ορίζεται σε τριάντα (30) έτη και αρχίζει από την καταχώρηση του καταστατικού της στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο. Η διάρκεια δύναται να παραταθεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας.

5. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ορίζεται σε εκατόν εβδομήντα χιλιάδες ευρώ (170.000) ευρώ, διαιρεμένο σε χίλιες εφτακόσιες (1.700) ονομαστικές μετοχές των εκατό (100) ευρώ η κάθε μία, εκ των οποίων οι χίλιες είκοσι (1.020) ανήκουν στην αποκλειστική κυριότητα του Δήμου Λαμιέων, οι τριακόσιες σαράντα (340) ανήκουν στην αποκλειστική κυριότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και οι τριακόσιες σαράντα (340) ανήκουν στην αποκλειστική κυριότητα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λαμίας.

6. Η ανώνυμη εταιρεία «Φορέας Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.» αποκτά νομική προσωπικότητα με την καταχώριση του καταστατικού της στο Γ.Ε.ΜΗ., το οποίο συντάσσεται σύμφωνα με την παράγραφο 2.

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ