logo-print

Υπολογισμός αμοιβής για τη δημόσια εκτέλεση μουσικών έργων για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλες επιχειρήσεις

Δημιουργία ηλεκτρονικής φόρμας για τον υπολογισμό της αμοιβής για τη δημόσια εκτέλεση μουσικών έργων

18/04/2019

18/04/2019

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Δημιουργία ηλεκτρονικής φόρμας για τον υπολογισμό της αμοιβής για τη δημόσια εκτέλεση μουσικών έργων

Η φόρμα αυτή, η οποία δημιουργήθηκε για τη διευκόλυνση των χρηστών, αποτελεί ένα εργαλείο υπολογισμού της οφειλής των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλων επιχειρήσεων που προβαίνουν σε δημόσια εκτέλεση μουσικών έργων, προς τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) Ε.Υ.Ε.Δ., Αυτοδιαχείριση και GEA. Το κόστος που προκύπτει βάσει της φόρμας είναι σύμφωνα με τα αναρτημένα αμοιβολόγια των ΟΣΔ. Σε κάθε περίπτωση πριν από την καταβολή της οφειλής θα πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία με τους σχετικούς ΟΣΔ.

Για να δείτε τα πλήρη αμοιβολόγια όλων των ΟΣΔ μπορείτε να επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα στον ιστότοπο του ΟΠΙ ή τον ιστότοπο των αντίστοιχων ΟΣΔ. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από τους χρήστες και οι τυχόν συλλογικές συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ ΟΣΔ και αντιπροσωπευτικών ενώσεων χρηστών, οι οποίες ορίζουν διαφορετικά ποσά (βλ. αντίστοιχη σελίδα στο site του ΟΠΙ ή την ιστοσελίδα των αντίστοιχων ΟΣΔ).

Τα αμοιβολόγια των ΟΣΔ, οι οποίοι περιλαμβάνονται στη φόρμα, αφορούν και σε άλλες επιχειρήσεις, όπως Ξενοδοχεία, Νοσοκομεία και Μέσα Μεταφοράς, που όμως δεν έχουν συμπεριληφθεί στην παρούσα φάση στη φόρμα υπολογισμού. Για τον υπολογισμό της οφειλής σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να ανατρέξετε στα πλήρη αμοιβολόγια των ΟΣΔ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Ο ΟΠΙ δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των αμοιβολογίων των ΟΣΔ. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις των α. 22, 23, 43 και 44 ν. 4481/2017. Σε κάθε περίπτωση, πριν προχωρήσετε σε πληρωμή, θα πρέπει να επικοινωνείτε με τον αντίστοιχο ΟΣΔ.

https://opi.gr/osd/ypologismos-dimosia-ektelesi

Πηγή: opi.gr
H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Προσωπικές Εταιρείες
send