logo-print

Άρθρο 94 - Νόμος 4623/2019 - Λοιπές ρυθμίσεις για θέματα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/08/2019

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Οι υπάλληλοι που αποσπώνται στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και του Αναπληρωτή του, λαμβάνουν τις ίδιες καθ’ ύψος αποδοχές με την οργανική θέση στην οποία υπηρετούσαν, συμπεριλαμβανομένου κάθε είδους επιδόματος, όπως του επιδόματος ευθύνης. Κατά την διάρκεια της απόσπασής τους δεν αντικαθίστανται στις οργανικές τους θέσεις αλλά αναπληρούνται.

2. Η θέση του Διοικητή του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας δεν προσμετράται στον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων ειδικών θέσεων που προβλέπονται για τη στελέχωση των γραφείων του Γενικού Γραμματέα και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

3. Οι θέσεις των Περιφερειακών Συντονιστών του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας δεν προσμετρώνται στον αριθμό των θέσεων των Ειδικών Συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών ή Επιστημονικών Συνεργατών, που προβλέπονται στο άρθρο 243 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87).

4. Οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες που αφορούν στη λειτουργία του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, του Διοικητή του και των Περιφερειακών Συντονιστών, οι εν γένει αρμοδιότητες του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και τα λοιπά συναφή θέματα καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κατόπιν εισήγησης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

5. Η παράγραφος 5 του άρθρου 15 του ν. 3013/2002 «Αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας και λοιπές διατάξεις» (Α΄ 102), αντικαθίσταται ως εξής: «5. Το σύνολο των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση.».

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ

send