logo-print

Νέος Ποινικός Κώδικας και Κώδικας Ποινικής Δικονομίας: Επικαιροποιημένοι συγκριτικοί πίνακες (Σεπτέμβριος 2019)

17/09/2019

20/11/2019

Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ

Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Σημείωση: Δείτε τους επικαιροποιημένους πίνακες (έκδοση Νοεμβρίου 2019)

Συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις για τους νέους Κώδικες, το Lawspot προχώρησε στην επικαιροποίηση του συγκριτικού πίνακα διατάξεων ανάμεσα στους προϊσχύσαντες και τον νέο Ποινικό Κώδικα, και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, με βάση τις αλλαγές που έλαβαν χώρα εντός του καλοκαιριού.

Πέρα από τις νομοθετικές διορθώσεις και τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν, στους πίνακες διορθώθηκαν και ορισμένα τυπογραφικά λάθη, για την υπόδειξη των οποίων ευχαριστούμε θερμά τους αναγνώστες μας.

Έχοντας ως στόχο την αρτιότητα του εγχειρήματος, για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις σχετικά με διορθώσεις/βελτιώσεις στους πίνακες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη συντακτική ομάδα στο info@lawspot.gr.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Αυγούστου το Υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε στη σύσταση ειδικών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών με αντικείμενο την κατάρτιση σχεδίων για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Το έργο των επιτροπών θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Η συντακτική ομάδα του Lawspot ευχαριστεί θερμά τους δικηγόρους Αλέξανδρο Μαντζούτσο, Βενιαμίν Μπατή και Μαρία Αγγελή για την επιμέλεια του σχετικού έργου για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Δείτε τον Συγκριτικό Πίνακα για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Ο Πίνακας για τον Ποινικό Κώδικα χωρίζεται σε τρία μέρη, στο Γενικό Μέρος (Πρώτο Βιβλίο Ποινικού Κώδικα) και στο Ειδικό Μέρος και τις Μεταβατικές Διατάξεις (Δεύτερο και Τρίτο Βιβλίο Ποινικού Κώδικα).

Δείτε αναλυτικά τον συγκριτικό πίνακα διατάξεων του Γενικού Μέρους και το Ειδικό Μέρος χωρισμένο σε Πρώτο και Δεύτερο Μέρος.

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση
Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ