logo-print

Άρθρο 43 - Νόμος 4633/2019 - Τροποποίηση του άρθρου 29 του ν. 3566/2007

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

16/10/2019

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η διάταξη του άρθρου 29 του ν. 3566/2007, «Κύρωση του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών», (Α΄ 117/05.06.2007), από 01.09.2019, τροποποιείται ως εξής:

«Άρθρο 29

Διοίκηση του Αγίου Όρους

1. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών, ορίζεται το προσωπικό της Διοίκησης του Αγίου Όρους, κατά κλάδο, βαθμό και ειδικότητα μόνιμο ή με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Του προσωπικού προΐσταται ο Διοικητής, ο οποίος αναπληρώνεται στα καθήκοντά του από τον Αναπληρωτή Διοικητή. Έδρα της Διοίκησης του Αγίου Όρους είναι οι Καρυές.

2. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών, ορίζονται:

α. Ως Διοικητής του Αγίου Όρους με βαθμό και αποδοχές Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους, προερχόμενη από τον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, με αξιόλογη επαγγελματική εμπειρία και γνώση των θεμάτων του Αγίου Όρους. Ο τίτλος του Διοικητή μπορεί να απονέμεται σε ιδιώτη, ο οποίος δεν καταλαμβάνει θέση εντός της Δημόσιας Διοίκησης και ο οποίος παρέχει τις υπηρεσίες του εθελοντικά, χωρίς να λαμβάνει αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή. Στην περίπτωση του προηγούμενου εδαφίου, η οποία αναφέρεται ρητά στο προεδρικό διάταγμα ορισμού, όλες οι διοικητικής φύσεως αρμοδιότητες των διατάξεων της παραγράφου 1 και του Οργανισμού Διοικήσεως του Αγίου Όρους, ασκούνται από τον Αναπληρωτή Διοικητή.

β. Ως Αναπληρωτής Διοικητής, μετακλητός υπάλληλος με βαθμό Β΄, πτυχιούχος Πανεπιστημίου, με γνώση θεμάτων του Αγίου Όρους».

Το μέτρο απόδειξης στην πιθανολόγηση ΕΠολΔ 30
Πολιτειολογία
send