logo-print

Άρθρο 159 - Νόμος 4635/2019 - Ορισμός Αρχής Σχεδιασμού για την εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) των Λιμένων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

30/10/2019

Υπό κωδικοποίηση
Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής
Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ως «Αρχή Σχεδιασμού» που προβαίνει στην εκπόνηση Σχεδίου ή Προγράμματος κατά την έννοια των οριζομένων στην περίπτωση ζ΄ του άρθρου 2 της κοινής υπουργικής απόφασης ΥΠΕΧΩΔΕ/ΕΥΠΕ/ οικ. 107017 (Β΄ 1225/2006) ορίζεται:

α) Ο ίδιος ο φορέας, στην περίπτωση των λιμένων που φορέας διαχείρισής τους είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ή Ανώνυμη Εταιρεία Oργανισμού Λιμένα που την πλειοψηφία των μετοχών της κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο ή το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

β) Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), στην περίπτωση των λιμένων που φορέας διαχείρισής τους είναι Ανώνυμη Εταιρεία της οποίας μέτοχος είναι το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά την πλειοψηφία των μετοχών της κατέχει ιδιώτης επενδυτής. Η λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ όταν ενεργεί ως «Αρχή Σχεδιασμού» χρηματοδοτείται από τα έσοδά του.

Η ανακοπή του άρθρου 933 ΚΠολΔ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
send