logo-print

Άρθρο 19 - Νόμος 4262/2014 - Διαθεσιμότητα πληροφοριών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

10/05/2014

Υπό κωδικοποίηση
Αναπροσαρμογή επιχειρηματικών πιστωτικών συμβάσεων λόγω της οικονομικής κρίσης - Συμβολές Αστικού Νο 6

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

1. Όλα τα πρόσωπα που ασκούν συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα τηρούν για στατιστικούς σκοπούς ένα ελάχιστο σύνολο πληροφοριών σχετικά με τη δραστηριότητά τους, το οποίο προσδιορίζεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του κατά περίπτωση συναρμόδιου Υπουργού.

2. Όλα τα πρόσωπα που ασκούν συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα σε καθεστώς γενικών όρων λειτουργίας που προϋποθέτει πιστοποίηση, υποχρεούνται να τηρούν και να παρέχουν σε τακτά χρονικά διαστήματα ένα ελάχιστο σύνολο πληροφοριών σχετικά με τη δραστηριότητά τους, οι οποίες είναι οι αντικειμενικά αναγκαίες για την άσκηση της εποπτείας και του ελέγχου από τις εκάστοτε αρμόδιες αρχές, ότι πράγματι τηρούν τα πρότυπα προς τα οποία πρέπει να συμμορφώνονται και κάθε αναγκαία διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου. Το ελάχιστο σύνολο πληροφοριών και η αναγκαία για τους σκοπούς της εποπτείας περιοδικότητα παροχής αυτών προσδιορίζονται με κοινή απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του κατά περίπτωση συναρμόδιου Υπουργού.

3. Όλα τα πρόσωπα που ασκούν συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα, που προϋποθέτει έγκριση λειτουργίας, υποχρεούνται να τηρούν και να παρέχουν σε τακτά χρονικά διαστήματα ένα ελάχιστο σύνολο πληροφοριών σχετικά με τη δραστηριότητά τους, οι οποίες είναι οι αντικειμενικά αναγκαίες για την άσκηση της εποπτείας και του ελέγχου από τις εκάστοτε αρμόδιες αρχές ότι πράγματι τηρούν τα πρότυπα προς τα οποία πρέπει να συμμορφώνονται και κάθε αναγκαία διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου. Το ελάχιστο σύνολο πληροφοριών και η αναγκαία για τους σκοπούς της εποπτείας περιοδικότητα παροχής αυτών προσδιορίζονται με κοινή απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του κατά περίπτωση συναρμόδιου Υπουργού.

4. Όλοι οι οργανισμοί αξιολόγησης συμμόρφωσης υποχρεούνται να παρέχουν σε τακτά χρονικά διαστήματα ένα ελάχιστο σύνολο πληροφοριών σχετικά με τη δραστηριότητά τους, οι οποίες είναι οι αντικειμενικά αναγκαίες για την άσκηση της εποπτείας και του ελέγχου εφαρμογής του παρόντος νόμου από τις εκάστοτε αρμόδιες αρχές. Το ελάχιστο σύνολο πληροφοριών και η αναγκαία για τους σκοπούς της εποπτείας περιοδικότητα παροχής αυτών προσδιορίζονται με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μετά από γνωμοδότηση του ΕΣΥΠ.

5. Οι υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες αναφέρονται στο παρόν άρθρο εκδίδονται μετά από διαβούλευση η οποία γίνεται με βάση τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4048/2012. Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και ο κατά περίπτωση συναρμόδιος Υπουργός θέτουν σχέδιο απόφασης σε διαβούλευση, ακολουθώντας τις διατάξεις δημοσιότητας του παρόντος. Όλες οι απόψεις δημοσιεύονται σύμφωνα με τον παρόντα. Μόνο απόψεις οι οποίες δημοσιεύονται σύμφωνα με τον παρόντα λαμβάνονται υπόψη κατά τη διαβούλευση.

Σημειώσεις επί του νόμου

Βλέπε και την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 21/14.8.2015

Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ