logo-print

Άρθρο 32 - Υπογραφή και έναρξη ισχύος - Νόμος 4639/2019

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

22/11/2019

Υπό κωδικοποίηση
Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

1. Η παρούσα σύμβαση θα είναι ανοικτή για υπογραφή από τα κράτη - μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, τα άλλα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής σύμβασης για τον Πολιτισμό, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μη μέλη - κράτη τα οποία έχουν συμμετάσχει στην κατάρτισή της ή απολαύουν καθεστώτος παρατηρητή στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

2. Η παρούσα σύμβαση θα είναι επίσης ανοικτή για υπογραφή από οιοδήποτε άλλο μη μέλοςκράτος του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατόπιν προσκλήσεως της Επιτροπής Υπουργών. Η απόφαση για την πρόσκληση των μη μελών - κρατών να υπογράψουν τη σύμβαση θα ληφθεί με την προβλεπόμενη από το άρθρο 20 στοιχείο δ του καταστατικού του Συμβουλίου της Ευρώπης πλειοψηφία και με την ομόφωνη ψήφο των εκπροσώπων των συμβαλλομένων κρατών που δικαιούνται να μετέχουν στην Επιτροπή Υπουργών, μετά από διαβούλευση με την Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης, μόλις αυτή συσταθεί.

3. Η παρούσα σύμβαση υπόκειται σε κύρωση, αποδοχή ή έγκριση. Τα έγγραφα κύρωσης, αποδοχής ή έγκρισης υποβάλλονται στον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

4. Η ισχύς της παρούσας σύμβασης αρχίζει την πρώτη ημέρα του μήνα που ακολουθεί μετά τη λήξη περιόδου τριών μηνών από την ημερομηνία που πέντε υπογράφοντες, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον τριών κρατών - μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, εξέφρασαν τη συγκατάθεσή τους για δέσμευσή τους από τη σύμβαση σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1,2 και 3.

5. Αναφορικά με οιοδήποτε υπογράφον κράτος ή την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα εκφράσει αργότερα τη συγκατάθεσή του να δεσμεύεται από τη σύμβαση, η ισχύς της σύμβασης θα αρχίσει την πρώτη ημέρα του μήνα που ακολουθεί μετά τη λήξη της περιόδου τριών μηνών από την ημερομηνία της παροχής της συγκατάθεσής του να δεσμεύεται από τη σύμβαση, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1,2 και 3.

6. Συμβαλλόμενο μέρος που δεν είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης θα συνεισφέρει στη χρηματοδότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης της σύμβασης με τρόπο που θα αποφασισθεί από την Επιτροπή Υπουργών μετά από διαβούλευση με το συμβαλλόμενο αυτό μέρος.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send