logo-print

Άρθρο δέκατο τέταρτο - Νόμος 4639/2019 - Οργανόγραμμα - προσωπικό Ε.Ο.Ε.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

22/11/2019

Υπό κωδικοποίηση
Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Η Ε.Ο.Ε. υποχρεούται να καταρτίσει Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας εντός έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας καταρτίζεται με απόφαση της Ολομέλειας της Ε.Ο.Ε., ύστερα από εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής και δημοσιεύεται σε περίληψη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ο εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας περιλαμβάνει τουλάχιστον: α) την οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών της, ιδίως τη δομή, τη διάρθρωση, τις αρμοδιότητες και τον τρόπο λειτουργίας τους, την κατανομή σε κλάδους και ειδικότητες των θέσεων του προσωπικού και κάθε άλλο σχετικό θέμα και β) τον Κανονισμό Προσωπικού.

2. Από την έναρξη της ισχύος του παρόντος νόμου, όλοι οι μόνιμοι με σχέση δημοσίου δικαίου υπάλληλοι της Ε.Ο.Ε., κατά παρέκκλιση οποιασδήποτε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, μετατάσσονται με την ίδια σχέση εργασίας στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε κενές οργανικές θέσεις, κατόπιν διαπιστωτικής πράξεως του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού. Σε περίπτωση μη υπάρξεως κενής οργανικής θέσεως, με απόφαση του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού μετατάσσονται σε προσωποπαγείς θέσεις που συνιστώνται με την ίδια απόφαση. Οι ανωτέρω κατά περίπτωση διαπιστωτικές πράξεις ή αποφάσεις του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού εκδίδονται σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου. Έως την έκδοση αυτών, η μισθοδοσία των μετατασσόμενων βαραίνει την Ε.Ο.Ε..

3. Εντός έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος οι εργαζόμενοι με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μετατάσσονται στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατόπιν αιτήσεώς τους σε αυτό και κατά παρέκκλιση οποιασδήποτε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, με την ίδια εργασιακή σχέση και τοποθετούνται σε κενές οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις, οι οποίες συνιστώνται με την απόφαση του αμέσως επόμενου εδαφίου. Για τους μετατασσόμενους εκδίδεται απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) μηνών από την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας υποβολής αιτήσεων. Έως την έκδοση αυτής η μισθοδοσία των μετατασσόμενων βαραίνει την Ε.Ο.Ε..

4. Οι μετατασσόμενοι διατηρούν όλα τα μισθολογικά, υπηρεσιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

5. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και κατά παρέκκλιση οποιασδήποτε άλλης διάταξης, υπάλληλοι της παραγράφου 2 δύνανται, με αίτησή τους, να αποσπαστούν στην Ε.Ο.Ε. για κάλυψη λειτουργικών αναγκών και για όσο χρόνο ορίζεται με την απόφαση απόσπασης. Η μισθοδοσία τους βαρύνει αποκλειστικά τον φορέα υποδοχής.

6. Οι εργαζόμενοι που θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται στην Ε.Ο.Ε. διατηρούν όλα τα υπηρεσιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν έως την έναρξη ισχύος του παρόντος και θα συνεχίσουν να αμείβονται με το εκάστοτε ισχύον μισθολόγιο του Δημοσίου.

Ενοχικό Δίκαιο Ειδικό Μέρος
Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
send