logo-print

Άρθρο 55 - Νόμος 4647/2019 - Αντιπροσωπευτικότητα Διεπαγγελματικών Οργανώσεων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

16/12/2019

Υπό κωδικοποίηση
Η αιτιολογία των διοικητικών πράξεων, 2η έκδ., 2024
Η καταχρηστική άσκηση εμπράγματου δικαιώματος υπό το πρίσμα της αντιφατικής συμπεριφοράς εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου, 2024

Για την αναγνώριση ίδρυσης και λειτουργίας των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, απαιτείται να αποδεικνύεται ότι κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης αναγνώρισης αντιπροσωπεύουν διά των μελών τους τουλάχιστον το δεκαπέντε τοις εκατό (15%) της συνολικής παραγωγής και τουλάχιστον το δεκαπέντε τοις εκατό (15%) της μεταποίησης ή/και της εμπορίας συμπεριλαμβανομένης της διανομής, σε κάθε τομέα για τον οποίο ζητείται η αναγνώριση.

Οι ΔΟ οφείλουν εντός πέντε (5) ετών από την ημερομηνία αναγνώρισής τους, να αντιπροσωπεύουν διά των μελών τους τουλάχιστον το τριάντα τοις εκατό (30%) της συνολικής παραγωγής και τουλάχιστον το τριάντα τοις εκατό (30%) της μεταποίησης ή της εμπορίας συμπεριλαμβανομένης της διανομής, σε κάθε τομέα για τον οποίο έχει εκδοθεί απόφαση αναγνώρισης, άλλως η αναγνώριση ανακαλείται με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η διαιτητική συμφωνία στις διεθνείς συναλλαγές, 2025
Το Ελληνικό Σύνταγμα, τόμ. 1, 2025
send